Hlavní obsah

Evropská komise podnikne nové kroky v antimonopolním sporu s Googlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise se v příštích několika týdnech chystá učinit nové kroky v antimonopolním sporu s americkou internetovou společností Google. Listu The Wall Street Journal to řekl zdroj obeznámený se situací.

Foto: Profimedia.cz

Internetové stránky Googlu

Článek

Komise začala v roce 2010 vyšetřovat, zda Google nezneužívá svého dominantního postavení v oblasti internetového vyhledávání. Nyní komise podle listu žádá firmy, které si na Google stěžovaly, aby povolily zveřejnění některých důvěrně poskytnutých informací. To podle odborníků signalizuje, že komise připravuje oficiální obvinění Googlu.

Pokud komise dospěje k závěru, že firma porušuje pravidla hospodářské soutěže, může ji potrestat pokutou až do deseti procent jejích globálních tržeb. Komise již v minulých letech pokutovala vysokými částkami přední americké technologické společnosti Microsoft a Intel.

Google jakékoliv porušování antimonopolních pravidel popírá. Loni v září Evropská komise odmítla již třetí návrh americké firmy na urovnání antimonopolního sporu. Ústupky, které Google nabídl, označila za nedostatečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám