Hlavní obsah

Apple chystá vlastní internetovou televizi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple v posledních měsících hledá nové podnikatelské možnosti. V letošním roce vstoupí na trh s nositelnou elektronikou, uspět se bude podle amerického ekonomického listu snažit také s vlastní internetovou televizí, která bude obsahovat hned několik známých stanic. Informoval o tom ekonomický list The Wall Street Journal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Apple chce od září nabízet televizní službyVideo: Reuters

 
Článek

Internetová televize od amerického počítačového gigantu by měla být spuštěna letos na podzim. S dostupností se přitom počítá pro všechna zařízení s operačním systémem iOS. Přijímat kanály tak bude možné na chytrých telefonech iPhone, počítačových tabletech iPad i na multimediálních centrech Apple TV.

Nová služba by měla na začátku obsahovat 25 kanálů. Mezi nimi se podle agentury Reuters objeví například stanice ABC, CBS a Fox. Lze ale předpokládat, že v nabídce nebude chybět ani HBO. Se zástupci poslední zmiňované televize se koneckonců už Apple dohodnul na streamování obsahu do multimediálního centra Apple TV. [celá zpráva]

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Applu Tim Cook na pondělní tiskové konferenci

Příjem televizních stanic bude samozřejmě zpoplatněn. Za přístup k internetovému archivu HBO lidé aktuálně zaplatí měsíčně 15 dolarů (380 Kč), celý balík kanálů by měl být zhruba dvakrát tak dražší. Firma údajně uvažuje o ceně mezi 30 a 40 dolary (770 až 1030 Kč).

Zástupci společnosti Apple zatím informace o internetové televizi nijak nekomentovali. Stejně tak na dotazy agentury Reuters nereagovaly ani stanice Fox a CBS.

Podle listu The Wall Street Journal však budou všechny podrobnosti o internetové televizi Applu odhaleny už v červnu, ostrý provoz by pak měl být zahájen v průběhu září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám