Hlavní obsah

GoPro míří do miliardového byznysu, nabídne vlastní drony

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpilotní letouny jsou velký byznys. Uspět na tomto miliardovém trhu se bude snažit v příštím roce také společnost GoPro, která se proslavila především výrobou akčních odolných videokamer Hero. Upozornil na to server NextPowerUp.

Foto: archív výrobce

Dron s kamerou GoPro Hero

Článek

Plány na uvedení nových dronů pod značkou GoPro jsou vcelku logické. Právě kamery tohoto výrobce jsou totiž u současných bezpilotních letounů jedny z nejpoužívanějších. Na trh ale drony aktuálně dodávají jiní výrobci - například Parrot, DJI či 3D Robotics.

Vlastní řadou dronů by tak měla firma GoPro šanci ukousnout relativně velkou část trhu, minimálně díky popularitě svých akčních kamer.

Co přesně budou chystané bezpilotní letouny umět, zatím není jasné. V rámci nové produktové řady by se však mělo objevit více modelů, jejichž cena se bude pohybovat mezi 500 až 1000 dolary, tedy v přepočtu 11 000 až 22 000 Kč.

Nové drony zaplaví trh

Jen v příštím roce by se mělo objevit několik desítek nových dronů. Řada z nich bude k vidění na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES), který se již tradičně bude konat v americkém Las Vegas od 6. do 9. ledna.

Na veletrhu CES své novinky představí na dvě desítky různých výrobců dronů, jako jsou Air-Dog, Squadrone, Trace, DJI, iRobot, Trace, Ecovacs či Pelican Products. Chybět na výstavě nebudou ani samohybné přístroje, které se ovládají výhradně pomocí vzdáleného monitoru a klávesnice.

Podle výzkumu společnosti CEA, která veletrh CES pořádá, bude mít v horizontu pěti let trh s drony hodnotu přesahující miliardu dolarů (22 miliard korun). Už v příštím roce by měl vzrůst zájem o bezpilotní systémy určené pro běžné spotřebitele o 55 %, což přinese výrobcům příjmy cca 130 miliónů dolarů, tedy téměř tři miliardy korun. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám