Hlavní obsah

Sony bude vyrábět chytré hodinky z elektronického papíru

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektronický papír, který je hojně využíván u čteček elektronických knih, najde uplatnění také u chytrých hodinek. Tvrdí to alespoň společnost Sony, která již na prototypu takového zařízení pracuje. Upozornil na to server The Verge.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytré hodinky FES WatchVideo: Sony - Fashion Entertainment

 
Článek

Hodinky na první pohled velmi připomínají obyčejné digitálky. To je zásluha i velmi kompaktního designu, celkově jsou proporce novinky od společnosti Sony nesoucí pracovní název FES Watch minimálně dvakrát tak menší, než je u chytrých hodinek jinak zvykem.

Elektronický papír přitom není použit pouze na ciferníku, ale pokračuje dále až na řemínek. Díky tomu mohou hodinky měnit barvu (tmavá/světlá) a dokonce i vzory. Jaké další funkce by měla novinka nabídnout, zatím tvůrci neprozradili.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky FES Watch

Za prototypem FES Watch stojí Fashion Entertainment, což je módní divize společnosti Sony. Ta nyní shání investory pro rozjetí masové výroby. Pokud se jí to podaří, na pultech obchodů by se zajímavá novinka mohla objevit už v květnu příštího roku.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky, do které spadají i chytré hodinky, zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky FES Watch

Může seVám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám