Hlavní obsah

Seznam.cz se rozrůstá. Kupuje podíly v Kupi.cz a TopGis

Novinky, mif
Aktualizováno

Společnost Seznam.cz koupila většinový podíl serveru Kupi.cz, který monitoruje slevy v obchodních řetězcích. Vlastnicky vstoupila také do firmy TopGis, jež se zaměřuje na práci s geodaty. Na středeční tiskové konferenci to potvrdil Michal Feix, Business development director ve společnosti Seznam.cz.

Foto: Novinky

Michal Feix, Business development director ve společnosti Seznam.cz, na středeční tiskové konferenci.

Článek

V Kupi.cz vlastní Seznam nyní 51 %. „Nemění se princip zprostředkování akčních nabídek od obchodníků k zákazníkům. Rozšíříme portfolio o více regionálních malých a středních obchodníků,“ řekl na tiskové konferenci Feix.

Prozradil také, že Kupi.cz čeká v dohledné době redesign a rozšíření nabídky. Cílem je vybudovat jedničku mezi srovnávači slev a klíčový rozcestník pro nákup potravin přes internet.

Snímkovat se bude i vodní hladina

Druhá akvizice se týká společnosti TopGis, ve které má nyní Seznam 30% podíl. Tento podnik se nyní soustředí na prodej geografických dat, která jsou sbírána pro portál Mapy.cz. Řeč je o leteckých i panoramatických snímcích, nově bude probíhat také snímkování vodní hladiny v rámci České republiky.

Ještě během roku 2014 by měl vzniknout GISportál, prostřednictvím kterého budou data nabízena firmám i veřejným institucím. Kvůli tomu vznikne i zcela nový tým obchodníků.

Pro širokou veřejnost bude samozřejmě služba Mapy.cz i nadále zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám