Hlavní obsah

Na nové iPhony se již stojí fronty

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple v úterý oznámila dva nové iPhony. Jak se zdá, zájem o ně bude stejně jako v předešlých letech obrovský. Ve světě se dokonce již začaly stát první fronty. Přístroj se přitom objeví v prodeji až příští týden v pátek.

Foto: David Gray, Reuters

Christian Ibrahim čeká frontu před Apple Storem v australském Sydney

Článek

Jako vůbec první na planetě začal frontu stát Christian Ibrahim před Apple Storem v australském Sydney. Nové chytré telefony se tu, stejně jako například v USA, začnou prodávat příští týden v pátek. „Prostě ho chci,“ odpověděl stoicky na otázku, proč se rozhodl stát ve frontě už nyní.

Vyzbrojen notebookem, jak jinak než od Applu, skládacími židličkami, přenosnou ledničkou a teplou dekou pro zahřátí bude ve frontě stát ještě dalších devět dní. „Nejsem v tom ale sám, přátelé mě vystřídají, když budu potřebovat,“ podotkl Ibrahim.

Foto: David Gray, Reuters

Mladík bude ve frontě čekat dalších devět dní.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Fronta se již tvoří také před Apple Storem v japonském Tokiu. První čekající pózuje v masce šéfa amerického počítačového gigantu Tima Cooka.

Není sám, kdo se nemůže novinek s logem nakousnutého jablka dočkat. Další fronta se začala jen pár hodin po světové premiéře nových iPhonů tvořit před Apple Storem v japonském Tokiu.

Předobjednávky na nové iPhony začnou ve vybraných státech už tento pátek, v prodeji se pak objeví přesně za týden, tedy 19. září. Ve zbytku světa by pak měly být dostupné ještě před Vánocemi, přesné termíny však americký počítačový gigant neprozradil.

Ceny obou chytrých telefonů zveřejnil Apple pouze pro americký trh, a to navíc jen s dvouletým závazkem u operátora. Takto zvýhodněný iPhone 6 se bude prodávat od 199 USD (4300 Kč), respektive od 299 USD (6400 Kč) v případě verze 6 Plus.

Přestože ceny pro český trh zatím nejsou oficiálně známy, lze předpokládat, že budou startovat těsně pod hranicí 20 000 korun. V prodeji se objeví 16, 64 a 128GB verze.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple iPhone 6 (vlevo) společně s druhou představenou novinkou – větší verzí iPhone 6 Plus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám