Hlavní obsah

Tablety a počítače mění zažité zvyky. Téměř pětina Čechů už sleduje video obsah jinde než v televizi

Téměř pětina Čechů tráví večery pravidelně sledováním videí ze svých mobilních zařízení, 46 procent tradičně u televize. Celkově tak sledují denně televizní nebo video obsah dvě třetiny lidí. Tři z deseti sledují více obrazovek najednou. Vyplývá to z globální studie Connected Life společnosti TNS.

Foto: Profimedia.cz

Každý člověk na světě průměrně vlastní čtyři digitální zařízení a stejně je tomu i v Česku.

Článek

Češi jsou ve svých návycích poměrně konzervativní. Ve světě tráví večery sledováním mobilů, tabletů a notebooků zhruba čtvrtina lidí a jen 14 procent zapíná televizi. Například v Hongkongu se sledování obsahu on-line věnuje 32 procent obyvatel.

Téměř čtyři z deseti lidí sledujících ve večerních hodinách televizi věnují pozornost dalším „digitálním" činnostem, například sociálním médiím, své e-mailové schránce nebo on-line nakupování.

Každý člověk na světě průměrně vlastní čtyři digitální zařízení a stejně je tomu v Česku. Počet roste na pět v Austrálii, Německu a Velké Británii. To v kombinaci s poptávkou po TV a video obsahu kdekoliv a kdykoliv podněcuje růst multiscreeningu nebo screen-stackingu, tedy používání více digitálních zařízení současně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám