Hlavní obsah

Lidé se v červnu zajímali o počasí i kulturu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neustálé výkyvy počasí nenechaly v minulém měsíci chladné ani lidi na internetu. Kromě předpovědi se zajímali také o plavecké areály a rady, jak předejít různým zdravotním nepříjemnostem, které souvisejí s vysokými teplotami. Podle statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz stranou nezůstala ani kulturní témata.

Foto: Petr Horník, Právo

Velký ohlas způsobil koncert Justina Timberlakea.

Článek

„Poslední měsíc před velkými prázdninami se již tradičně nese především v intencích příprav na letní měsíce. V Seznamu skokanů českého internetu se to projevilo především v dotazech na počasí, jako jsou ČHMÚ radar bouřky nebo dlouhodobá předpověď na červenec, které se objevily mezi skokany v kategorii Praktické dotazy,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu v Seznam.cz.

„Mimo to také lidé hledají, kam se zajít vykoupat. Pro letošní rok se zdá, že si velmi dobře vede Koupaliště Petynka, které nalezneme mezi skokany v kategorii Ostatní. Lidé se ale také informují o tom, jak řešit případné nepříjemnosti, které mohou letní radovánky doprovázet. V kategorii Praktické dotazy se tak umístil i dotaz úpal a úžeh příznaky,“ konstatoval Sedláček.

Zajímavé koncerty i filmová tvorba

Proti předchozím měsícům se lidé zajímali také velmi o kulturní témata. „V České republice se odehrálo hned několik významných koncertů, které české milovníky hudby velmi oslovily. Velký ohlas způsobily koncerty Justina Timberlakea, Lucie, Iron Maiden v Brně, ale také festival Votvírák,” podotkl administrátor fulltextu.

Vedle hudby byl červen také měsícem zájmu o českou filmovou tvorbu. Uživatelé se dotazovali na informace především o dvou českých filmových novinkách a jedné seriálové. Jedná se o snímky Všiváci a Zakázané uvolnění, které se objevily mezi skokany v kategorii TV pořady, filmy, seriály. Zájem vzbudil i nový český seriál Svatby v Benátkách,“ uzavřel Sedláček.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v červnu 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – červen 2014
Osobnosti
1.Jaroslav Kaňkovský
2.Lenka Hrůzová
3.Daniel Landa
4.Lucie Borhyová
Praktické dotazy
1.ČHMÚ radar bouřky
2.Den otců
3.Dětský den
4.Dlouhodobá předpověď na červenec
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Wimbledon program
2.Letecký den Mladá Boleslav
3.Pražská muzejní noc
4.Olomoucký půlmaraton
TV pořady, filmy, seriály
1.Zlatá hokejka 2014
2.Zakázané uvolnění recenze
3.Všiváci film
4.Svatby v Benátkách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám