Hlavní obsah

Hrej a neplať 10/2003

Novinky, Ondřej Pohl

Letos už po desáté se jako každou středu setkáváme nad přídělem třech nových her zdarma. A jaký je obsah dnešního dílu? Lehce erotická karetní hra a dvě logické - bavte se dobře.

Článek

Polda 3 - karty

Když se tak probírám archivem Hrej a neplať na "starých" novinkách (který mimochodem naleznete tady), zjišťuji, že vítězem téměř dvouleté série, co se počtu přečtení týče, je článek Hrej a neplať 34/2002, který měl velmi poutavý nadpis Letní erotické osvěžení zdarma. Je mi proto jasné, že jste celí lačni toho, o jakou hru se jedná dnes, a proto se na ni hned podíváme.

Společnost Zima Software, která stojí za celou sérií populárních adventur Polda se rozhodla uvolnit jednu mezihru z třetího dílu jako freeware, aby tak dopomohla propagaci svých produktů. Výsledek můžete ohodnotit sami.

O co tedy jde? Pokud znáte karetní hru prší, pak vám není moc co vysvětlovat a i když ji neznáte, pravidla jistě brzy pochopíte sami. Jde jen o to, vynášet vždy kartu stejné barvy nebo čísla, sedmička znamená, že protivník bere dvě (pokud ovšem i on nemá sedmičku, pak vy berete čtyři) a eso stop na jedno kolo. Jakmile se někdo zbaví všech karet, spočte se cena karet toho druhého a odečte (respektive přičte) od základních deseti korun.

A teď to hlavní - jakmile někdo přijde o víc jak oněch deset korun (buď vy coby policista Pankrác, nebo vaše půvabná kreslená protivnice), pak odkládáte část oděvu.

I když si zde slibované erotiky sice příliš neužijete, rozhodně se u hry nebudete nudit, už jen díky skvělým hláškám obou postav.

DOWNLOAD (s hudbou - 17.3 MB), DOWNLOAD (bez hudby - 5 MB), homepage, 9/10

Trains

Zato druhou hru lze bez potíží označit coby vhodnou pro děti, jelikož zde neteče žádná krev ba se zde ani neobjevují žádná lidská těla, natož nahá, protože vše je zastoupeno jednoduchými geometrickými útvary, jež by měly připomínat vlaky koleje a nádraží.

Hra je velmi jednoduchá a jistě byste ji pochopili brzy sami i bez mého výkladu, ale budiž: z velkého zeleného obdélníčku, který zde znázorňuje depo, vyjede vlak a za ním několik vagónků, které musíte postupným přehazováním výhybek nasměrovat na malé šedé obdélníčky, což jsou zde jakási nádraží, na nichž čekají pasažéři (zde znázorněni malou figurkou).

Ze začátku se vám vše bude zdát vše primitivní, ale už v druhé úrovni budete ovládat dva barevně odlišené vlaky, z nichž každý může nabírat jen pasažéry svojí barvy. A tak dále a tak dále, vše bude neustále komplikovanější a ve vyšších úrovních nebudete vědět, kde vám hlava stojí.

DOWNLOAD, homepage, 0.6 7/10 

Gunner 3

A kdo z vás postrádal ve dvou výše uvedených hrách dnes natolik rozšířené řešení konfliktů násilnou cestou, tomu je určena dnešní poslední hra z přiléhavým názvem Gunner 3.

Příběh je jako vždy jednoduchý, takže jej nemá smysl neustále dokola opakovat a můžeme se podívat rovnou na ovládání, které se ovšem zas až tak neliší: klávesy vpravo a vlevo pro pohyb (v kombinaci se Z(Y) pro kotoul), nahoru a dolů - míření, Shift - skoky a Ctrl - střelba.

A nyní už víte vše podstatné, a můžete se tak vrhnout do džungle plné nepřátel, ale také prostředků, jak se s nimi vypořádat.

DOWNLOAD, homepage, 1.8 MB, 6/10

Reklama

Související články

Hrej a neplať 7/2003

Letos už po sedmé máte možnost zasednout k dalšímu vydání Hrej a neplať a dozvědět se tak o třech nových hrách zdarma. Dnes tady pro vás mám akční střílečku,...

Hrej a neplať 8/2003

Je tu středa a s ní i seriál o hrách zdarma - Hrej a neplať. Tentokrát uvnitř článku najdete originální strategii, povedenou mlátičku a jednu textovou hru....

Hrej a neplať 9/2003

I když to vypadá, že pomaličku začíná jaro, není to důvod, abyste vstávali od počítače a připravili se tak o tři nové hry zdarma, dnes konkrétně jednu...

Výběr článků

Načítám