Hlavní obsah

Za oběd se šéfem Applu zaplatí šest miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oběd s šéfem americké společnosti Apple Timem Cookem se na internetu vydražil za 330 000 dolarů (6,6 miliónu Kč). Zájem o posezení s šéfem amerického počítačového gigantu byl přitom letos nižší - loni neznámý zájemce vydražil posezení u kávy s Cookem za 610 000 USD. Výtěžek z aukce podle serveru BBC získá mezinárodní nezisková organizace The RFK Center for Justice and Human Rights.

Foto: Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Jméno vítěze zveřejněno nebylo. Oběd bude trvat hodinu a uskuteční se v centrále Applu ve městě Cupertino v Kalifornii. Vítěz si může s sebou přivést jednoho hosta. Jídlo je v ceně, náklady na cestu a ubytování si vítěz musí uhradit sám. Vítěz bude také VIP hostem na nejbližší akci, na které bude Apple představovat nový výrobek.

Průkopníkem podobných aukcí je zakladatel investiční společnosti Berkshire Hathaway Warren Buffett. Ten už 15 let pořádá na internetu aukci, jejíž vítěz může až se sedmi přáteli poobědvat s Buffettem v jeho oblíbené newyorské restauraci Smith & Wollensky. Výtěžek jde rovněž na charitu. Loni však výnos z aukce prudce klesl a dostal se na jeden milión dolarů z předloňských 3,5 miliónu USD, což byl rekord. Celkem již Buffett takto získal pro charitu více než 15 miliónů dolarů.

Neziskovou organizaci The RFK Center for Justice and Human Rights založili na památku Roberta F. Kennedyho jeho rodina a přátelé v roce 1968. Patří mezi přední světové organizace zaměřené na ochranu lidských práv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám