Hlavní obsah

Moderní 4K televizory zlevní, výrobci se začínají prát o zákazníky

Novinky, mif

I ty nejlevnější televizory s vysokým rozlišením 4K se v obchodech nabízí za sumy v řádech několika desítek tisíc korun. Již brzy by však mohly tyto špičkové modely citelně zlevnit. Do boje o zákazníky totiž vytáhli dva velcí hráči na trhu – společnosti Samsung a Sony.

Foto: Profimedia.cz

Oba výrobci se budou nejdříve snažit zaujmout zákazníky ve stovkách amerických obchodů.

Článek

Oba výrobci se budou nejdříve snažit zaujmout zákazníky ve stovkách amerických obchodů. Kvůli vysokým pořizovacím cenám totiž prodejci zpravidla 4K televizory ani nevystavují, a tak zákazníky nic neláká ke koupi.

Tradiční výrobce Sony má podle serveru Mashable nasmlouváno 350 obchodů, kde bude své modely prezentovat. „Chceme zákazníkům ukázat, jak velký posun v diváckém zážitku 4K televizory nabídnou,“ uvedla k plánům pro nadcházející období Margaret Kairisová, obchodní viceprezidentka společnosti Sony.

Jakmile se nová technologie v takto masivním měřítku objeví v obchodech, ceny začnou dramaticky padat.

Samsung se snaží zaujmout ještě větší část trhu – opanovávat bude na pět stovek prodejen.

V minulosti končily podobné snahy výrobců vždy stejně. Jakmile se nová technologie v takto masivním měřítku objevila v obchodech, ceny začaly dramaticky padat. Je tak více než pravděpodobné, že v nadcházejících měsících zlevní 4K televizory o tisíce, v některých případech dokonce i o desetitisíce korun.

Přijde nová konkurence

Cena bude padat také kvůli tomu, že na trh přijde zcela nová konkurence. První vlaštovkou zřejmě bude společnost Seiki, která se chystá uvést do prodeje deset nových 4K televizorů. A právě nejmenší model bude disponovat úhlopříčkou 28 palců (71 cm). Zájemci za něj zaplatí velice příjemných 399 USD (8000 Kč), tato cena však platí zatím pouze pro americký trh.

V nabídce jsou také 4K modely s úhlopříčkami 39, 50, 55, 58, 65, a dokonce i 85 palců. Za největší televizor však už zájemci zaplatí 160 000 Kč, upozornil server Ecoustics. Kdy se 4K televizory Seiki objeví na tuzemském trhu a za jakou cenu, však zatím není jasné. [celá zpráva]

Televizory s rozlišením 4K zatím v Česku nabízí LG, Philips, Sony, Panasonic, Samsung a Toshiba. Ceny se pohybují od 60 000 Kč do několika stovek tisíc korun.

Anketa

Kolik jste ochotni zaplatit za nový televizor?
Méně než 5000 Kč
8,4 %
5001 až 10 000 Kč
50,6 %
10 001 až 15 000 Kč
22,2 %
15 001 až 20 000 Kč
9,1 %
Více než 20 000 Kč
9,7 %
Celkem hlasovalo 10613 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám