Hlavní obsah

Lidé se v březnu zajímali o kulturu i počasí

Novinky, mif

Velkému zájmu se v minulém měsíci těšila kulturní témata. Podle statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz se lidé zajímali o výsledky Oscarů či dvě aktuálně probíhající pěvecké reality show. Jejich pozornosti ale neuniklo ani počasí či Mezinárodní den žen (MDŽ).

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Dotaz Oscar 2014 se umístil na druhém místě v kategorii Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce.

Článek

„Dotaz Oscar 2014 se umístil na druhém místě v kategorii Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce. Mimo to se ale ve skokanech umístil i film 12 let v řetězech, který na letošním předávání cen akademie uspěl,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu v Seznam.cz.

„Vedle této významné kulturní akce se ale lidé masově zajímali i o lokální pěvecké reality show. Na prvních dvou místech v kategorii TV pořady, filmy, seriály se tak objevily Hlas Česko Slovenska a X Factor 2014. Lidé si ale také dohledávají jednotlivé porotce těchto soutěží. I proto se v kategorii Osobnosti vyskytli Sisa Sklovská či Majk Spirit,“ konstatoval Sedláček.

Věštkyně Baba Vanga

Podle něj se překvapivě do březnových skokanů příliš neprojevila napjatá situace na Ukrajině. „Krym se nachází až na pátém místě v kategorii Události, kauzy. Uživatelé internetu zato v souvislosti s ukrajinským konfliktem znovuobjevili známou věštkyni Babu Vangu. Zemřela sice již v roce 1996, její proroctví se teď ale podle některých článků na internetu začínají naplňovat. Především právě ta o situaci na Krymu a možná i o třetí světové válce v roce 2014,“ podotkl administrátor fulltextu v Seznam.cz.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v březnu 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – březen 2014
Osobnosti
1.Věra Chytilová
2.Otakar Brousek
3.Michal Tučný
4.Zlata Adamovská
Praktické dotazy
1.Meteoradar
2.MDŽ 2014
3.První jarní den
4.Popeleční středa
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Paraolympiáda ZOH 2014 výsledky
2.Oscar 2014
3.Autosalon Ženeva 2014 informace
4.Baník Sparta 2014 zápas 22 3 2014
TV pořady, filmy, seriály
1.Hlas Česko Slovenska
2.X Factor 2014
3.Post Coitum
4.Kluci v akci poslední díl 22 3 2014 recept na dorty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám