Hlavní obsah

Twitter měl téměř hodinový výpadek

Internetovou mikroblogovací síť Twitter v úterý postihl druhý výpadek během devíti dnů. Závada na softwaru službu vyřadila z provozu zhruba na hodinu, uvedla agentura Reuters. Firma uvedla, že čelila „neočekávaným komplikacím” během plánovaného zásahu do jedné ze svých hlavních služeb a omluvila se svým zhruba 250 miliónům uživatelů.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Výpadek podle firmy začal kolem 20:00 SEČ a potíže byly zcela odstraněny ve 20:47 SEČ. Zrovna v tu dobu spoluzakladatel Twitteru Biz Stone hovořil v texaském Austinu k účastníkům filmového a hudebního festivalu South by Southwest, na němž v roce 2007 nastal zásadní okamžik pro rozšíření služby.

Na frekventovaných místech tehdy Twitter nechal rozestavit velkoplošné obrazovky, na něž bylo možné poslat svůj vzkaz. O poněkud exhibicionistickou atrakci byl mezi návštěvníky festivalu velký zájem, který přetrval i po skončení akce.

Twitter se krátce zhroutil už 2. března během udílení filmových Oscarů. Průvodkyně ceremoniálem Ellen DeGeneresová se nechala zvěčnit na svůj mobilní telefon ve společnosti celebrit a snímek pak v přímém přenosu odeslala na Twitter s přáním překonat rekord v počtu retweetů. To se podařilo, ale za cenu toho, že služba přeposílání zpráv více než 20 minut nefungovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám