Hlavní obsah

Starší mobily od Samsungu se už nenabízejí, Apple přesto usiluje o zákaz prodeje

Právníci Applu opět neuspěli u soudu s žádostí o zákaz prodeje starších chytrých telefonů společnosti Samsung na americkém trhu, které se už v obchodech nenabízejí. Tento krok má podle zástupců amerického počítačového giganta zabránit v kopírování budoucích technologií, byť reálný dopad na trh bude nulový. Apple tím prohrál odvolání v jednom ze svých klíčových právních sporů o patenty, uvedla agentura Reuters.

Foto: Reuters

Šéf Applu Tim Cook.

Článek

Soudkyně kalifornského soudu v San Jose Luxy Kohová rozhodla, že Apple nepředložil dostatek důkazů pro své tvrzení, že sporné prvky jsou natolik významné pro poptávku zákazníků, aby to stačilo na vydání zákazu. Potvrdila tím své původní rozhodnutí, které loni v listopadu nařídil přezkoumat federální odvolací soud.

Kvůli nelegálnímu používání patentů Applu má Samsung podle dosavadních rozhodnutí poroty a soudu v San Jose zaplatit 930 miliónů dolarů (18,4 miliardy Kč). Zakázat prodej přístrojů Samsungu ale soud od počátku odmítá.

Samsung se předloni stal největším světovým výrobcem chytrých telefonů a z první příčky sesadil americký gigant. Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple v dubnu 2011 ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Samsung ale přešel do protiútoku, když zažaloval Apple, že porušuje jeho technologické patenty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám