Hlavní obsah

Olympijské hry přilákaly na Sport.cz rekordní počet návštěvníků

Novinky, mif

Olympijské hry v Soči se těšily velkému zájmu. A to nejen v místě konání, ale i na internetu, což dokládá návštěvnost serveru Sport.cz, který provozují Seznam.cz a společnost Borgis, vydavatel deníku Právo. Počet reálných uživatelů překonal v den, kdy jela Martina Sáblíková pro svou zlatou medaili v závodě na 5000 metrů, hranici jednoho miliónu. Sport.cz se tak stal třetím nejnavštěvovanějším portálem po serverech Seznam.cz a Novinky.cz.

Foto: Phil Noble, Reuters

V den, kdy rychlobruslařka Sáblíková získala na trati 5000 metrů zlato a smíšená štafeta biatlonistů stříbro vzrostl na Sport.cz počet reálných uživatelů o 154 % (v porovnání s průměrným dnem) a překonal hranici 1 000 000 reálných uživatelů.

Článek

„Ačkoli hokejisté nakonec žádnou medaili ze Soči nepřivezli, články shrnující jejich snažení v turnaji patřily na Sport.cz k nejčtenějším. Nejvíce sportovní fanoušci četli o zápase proti Lotyšům a o utkání, kde měl národní tým narazit na naše sousedy ze Slovenska,“ uvedl produktový manažer Sport.cz Zdeněk Martina.

„Naopak v on-line přenosech jasně dominovala Martina Sáblíková společně s českými biatlonisty. V den, kdy naše rychlobruslařka získala na trati 5000 metrů zlato a smíšená štafeta biatlonistů stříbro, vzrostl na Sport.cz počet reálných uživatelů o 154 % (v porovnání s průměrným dnem) a překonal hranici 1 000 000 reálných uživatelů,“ podotkl Martina.

TIP: Mobilní aplikaci Sport.cz je možné stahovat pro přístroje s operačními systémy Android a iOS od Applu.

Zpravodajství ze Soči lidé v hojné míře sledovali také na svých mobilních telefonech. Aplikaci Sport.cz, která byla těsně před zimními hrami aktualizována o chytré notifikace z přímých přenosů, si stáhlo více než 47 tisíc lidí. „Nejčastěji si ji uživatelé spouštěli v den, kdy jeli Martina Sáblíková a naše smíšená štafeta biatlonistů,“ konstatoval produktový manažer Sport.cz.

Rychlobruslařka však překvapivě nebyla největší skokankou internetu. „Jasnou vítězkou v nárůstu hledanosti během her v Soči (7. 2.–23. 2.) je vítězka zlaté medaile v snowboardcrossu Eva Samková. Kromě informací o závodu zaujala uživatele také svou krásou. Jedním z nejhledanějších slovních spojení bylo ,Eva Samková v plavkách‘. Na stříbrné pozici skončila Šárka Pančochová a třetí místo obsadila rychlobruslařka Martina Sáblíková,“ uzavřel Martina.

Další informace naleznete v infografice:

Foto: Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám