Hlavní obsah

CTRL + ALT + Nadella, vtipkuje svět o novém šéfovi Microsoftu

Novinky, mif

Společnost Microsoft má od minulého týdne nového šéfa. Satya Nadella však není tak známý, jako byly jeho dva předchůdci – Bill Gates a Steve Ballmer. I proto rozpoutal 46letý rodák z indického Hajdarábádu na internetu velkou diskusi.

Foto: Microsoft

Nový šéf Microsoftu Satya Nadella

Článek

CTRL + ALT + Nadella, začíná svůj článek na serveru The Verge Tom Warren. Samozřejmě se jedná o parafrázi na slavnou klávesovou zkratku CTRL + ALT + DEL, která se dříve používala k přihlášení do operačního systému Windows nebo restartování počítače.

A právě jako restart by měl Nadella působit pro Microsoft, což koneckonců sám připustil. „Příležitost posunout se dopředu je obrovská, ale abychom ji mohli využít, musíme se soustředit na transformaci a pokračovat v ní. Je před námi velký kus práce,“ řekl po uvedení do funkce nový šéf amerického počítačového giganta.

Lidová tvořivost si však zkratku CTRL + ALT + Nadella vyložila po svém. Bill Gates totiž loni přiznal, že trojkombinaci CTRL + ALT + DEL vymysleli v Microsoftu omylem. [celá zpráva]

„Byla i volba Nadelly chybou?“ ptají se posměšně diskutéři pod článkem.

Tuto „domněnku“ však spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates vyvrátil hned na začátku: „Neexistuje lepší osoba, která by mohla vést Microsoft.“

Uživatelé sociálních sítí a blogeři pak často narážejí na Nadellův původ. V lepším případě jeho životní příběh přirovnávají k pravému americkému snu, v horším pak k filmu Milionář z chatrče, protože jeho hlavní hrdina stejně jako šéf amerického počítačového giganta pocházel z Indie.

Ušetřen nezůstal ani Gates

Posměškům kvůli změnám v top managementu se nevyhnul ani Bill Gates. Toho propírá Andy Borowitz na serveru The New Yorker. Popisuje, jak probíhal jeho první den po nástupu Nadelly do funkce. Odvolává se přitom na smyšlený zdroj přímo z řad Microsoftu.

Satya Nadella v Microsoftu

Satya Nadella je historicky třetím generálním ředitelem v historii Microsoftu. Pracovat přitom začal pro americký softwarový gigant rodák z indického Hajdarábádu už před 22 lety, kdy přestoupil z technologické společnosti Sun Microsystems.

V Microsoftu pracoval nejprve jako viceprezident výzkumu a vývoje. Později byl jmenován prezidentem serverové divize. Přičítány jsou mu zásluhy především za rozvoj internetových služeb.

Americký softwarový gigant hledal nového generálního ředitele od loňského srpna, aktuální šéf Steve Ballmer tehdy oznámil, že tuto funkci do roka opustí. [celá zpráva]

Podle Borowitze se Gates snažil nainstalovat na svém počítači aktualizaci Windows 8.1, ale ta hned na začátku zahlásila chybu. Proto bývalý šéf Microsoftu přivolal na pomoc nového šéfa – Nadellu. Tento fejeton je zakončený poznámkou, že se Gates nakonec raději vrátil k Windows 7.

Reklama

Výběr článků

Načítám