Hlavní obsah

Lenovo získá Motorolu za 2,9 miliardy dolarů a 750 miliónů ve svých akciích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Za převzetí Motoroly zaplatí čínská společnost Lenovo 2,9 miliardy dolarů (58,7 miliardy korun). Jakmile bude transakce dokončena, Google za odprodej ztrátové divize mobilních telefonů získá ještě šestiprocentní podíl v Lenovu v hodnotě 750 miliónů dolarů (přes 15 miliard korun). Vyplývá to podle agentury Reuters ze zprávy hongkongské burzy.

Foto: Reuters

Šéf firmy Lenovo Yang Yuanqing.

Článek

Motorolu koupil v květnu 2012 za 12,4 miliardy dolarů Google, což byla nejdražší akvizice v jeho 15leté historii. Motorola ale nezastavila propad a od té doby přišla o téměř dvě miliardy dolarů. Počet jejích zaměstnanců klesl z 20 000 na 3800.

Motorola se zatím marně snaží vrátit mezi přední světové výrobce mobilních telefonů, kde nyní dominuje americký Apple a jihokorejský Samsung.

Lenovo je největším výrobcem osobních počítačů na světě, snaží se ale expandovat také na jiných trzích. V lednu byla například oznámena akvizice serverové divize IBM. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám