Hlavní obsah

Hackeři ukradli data k e-mailům společnosti Yahoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Některé účty elektronické pošty provozované americkou internetovou společností Yahoo se staly terčem útoku. Hackeři při něm ukradli některá uživatelská jména a hesla, která pak byla použita k získání osobních údajů o lidech, s nimiž si uživatelé zasažených účtů v nedávné době psali. Ve čtvrtek to sdělila sama firma. Neuvedla přitom, kolika účtů se útok týká.

Foto: Novinky

Článek

Yahoo ohlásil, že zjistil koordinované úsilí získat nepovolený přístup k účtům Yahoo Mail. Informacemi, o které v útoku šlo, jsou podle všeho „jména a e-mailové adresy nejnověji odeslaných e-mailů ze zasažených účtů“, sdělila společnost ve svém prohlášení.

Podle firmy nic nenasvědčuje tomu, že hesla či uživatelská jména hackeři získali přímo z jejích systémů. Seznam těchto jmen a hesel, které byly při útoku použity, pravděpodobně pocházel z databáze třetí strany, sdělila také firma, která prý okamžitě provedla kroky na ochranu uživatelů, kterých se věc týká, a mimo jiné je vyzvala, aby si změnili hesla.

Yahoo na celém světě registruje 273 miliónů e-mailových účtů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám