Hlavní obsah

Hi-tech podprsenka pozná, zda je žena zamilovaná

Novinky, mif

Moderní technologie pronikají stále častěji i do módního průmyslu. Důkazem je nová chytrá podprsenka od japonské společnosti Ravijour, která dokáže detekovat podle speciálních senzorů, zda je žena skutečně zamilovaná. V opačném případě ji nelze vůbec rozepnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Podprsenku lze rozepnout jen v případě, že je žena opravdu zamilovanáVideo: Ravijour

 
Článek

Prototyp nové podprsenky výstižně nazývané True Love Tester (Detektor opravdové lásky) má přezku umístěnou vpředu mezi košíčky, a k ní jsou připojeny dva senzory monitorující srdeční tep. Celý tento systém odesílá získaná data do chytrého telefonu, jenž se připojuje ke spodnímu prádlu prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth.

Přezku totiž dokáže odemknout pouze smartphone, který prostřednictvím speciální aplikace vyhodnocuje, jak se žena skutečně cítí. Pouze v případě, že tep naznačuje vzrušení a zamilovanost, přezka na podprsence se rozepne.

Tvůrci ze společnosti Ravijour však podotýkají, že jakékoliv vzrušení podprsenku nerozepne. Aplikace je totiž podle tvůrců postavená na speciálním algoritmu, který dokáže rozpoznat „opravdovou lásku“, uvedl server dailymail.co.uk.

Kdy se objeví novinka True Love Tester a za jakou cenu, zatím výrobce neprozradil.

Na chytrém prádle pracuje i Microsoft

Ravijour nicméně není jediná společnost, která pracuje na chytrém spodním prádle. Vlastní chytrou podprsenku chystá také americký softwarový gigant Microsoft. Na první pohled obyčejná podprsenka má v sobě ukryté dva senzory, které monitorují srdeční činnost a poskytují údaje o náladě, uvedl server BBC. [celá zpráva]

Foto: Microsoft Research/University of Rochester

Podprsenka

Získaná data přístroj bezdrátově odesílá v reálném čase do chytrého telefonu, ve kterém obslužný software vyhodnocuje všechny získané údaje. Systém se pak snaží předvídat, kdy u ženy hrozí přejídání nebo mlsání nezdravých dobrot v souvislosti se stresem. V takových případech majitelku telefon upozorní.

Výzkumníci mysleli i na pohodlí uživatelek. Novinka váží jen pár gramů, a samotné senzory jsou velice tenké. Při běžném nošení by tak podle tvůrců inteligentní podprsenka neměla žádnou ženu jakkoliv omezovat.

Monitorovací zařízení je navíc odnímatelné, a tak je možné jej kdykoli jednoduše vyndat. Díky tomu jsou podprsenky snadno pratelné, samotný přístroj by se však namočit neměl a je možné jej dokonce střídat s různými střihy podprsenek.

Foto: Microsoft Research/University of Rochester

Podprsenka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám