Hlavní obsah

Prosinec na internetu patřil pochoutkám, pohádkám a dárkům

Novinky, mif

Vánoční svátky se podepsaly minulý měsíc také na internetu. Velkému zájmu se tak těšily pochoutky, pohádky i dárky. Prosinec však poznamenalo i několik smutných událostí, bez povšimnutí se tak neobešly nehody Michaela Schumachera ani Paula Walkera. Vyplývá to ze statistik společnosti Seznam.cz.

Foto: Profimedia.cz

Mezi největším internetovými skokany nechyběl ani bramborový salát. (ilustrační foto)

Článek

„Prosincový Seznam skokanů českého internetu vyhledávače Seznam.cz připomíná soupis pochoutek, pohádek a dárků, které v minulém roce nejvíce patřily k vánočním svátkům. Pod stromečkem tak podle skokanů lidé nalezli longboard, což je nástroj na dynamickou jízdu ulicemi podobný skateboardu, LEGO technic či kubánskou kávu. Právě tyto dotazy se totiž umístily na předních příčkách v kategorii Komerční produkty,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu.

„Mezi pohádkami, které letos běžely v televizi, se nejvýraznějšími skokany staly Sněžný drak, Duch nad zlato a Tři oříšky pro popelku. Ty se objevily v kategorii TV pořady, filmy, seriály. Na svátečních jídelních stolech se poté zřejmě nacházely především tradiční pochoutky, jako jsou rybí polévka, bramborový salát, česneková pomazánka či ovarové koleno. Svou cestu zpět na sváteční tabuli si ale nalézá i staročeská specialita – kuba,“ podotkl Sedláček.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Rakev s exprezidentem Mandelou na letišti Mthata v provincii Eastern Cape

Poslední měsíc v roce však nebyl pouze obdobím klidu a míru. „Uživatelé Seznam.cz Vyhledávání se zajímali i o dvě nešťastné události – smrt herce Paula Walkera a nehodu na lyžích Michaela Schumachera, bývalého závodníka F1. Oba dva se objevili na prvních místech v kategorii Osobnosti, jejich nehody se ale dostaly i mezi skokany v kategorii Události, kauzy. V této kategorii se také objevila smrt prvního černošského prezidenta Jihoafrické republiky Nelsona Mandely a bombový útok v ruském Volgogradu,“ uzavřel administrátor fulltextu.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v prosinci 2013 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – prosinec 2013
Osobnosti
1.Paul Walker
2.Michael Schumacher
3.Jana Vopěnková
4.Marek Ronec
Praktické dotazy
1.Novoroční přání 2014
2.Rybí polévka z kapra
3.Bramborový salát
4.ČT Sport živě
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.European Poker tour
2.Sportovec roku 2013
3.Týden sportu zdarma 2013
4.MS ve florbale žen 2013
TV pořady, filmy, seriály
1.Česko Slovensko má talent 2013
2.Sněžný drak
3.Sebemilenec
4.Duch nad zlato

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám