Hlavní obsah

Apple a Samsung budou jednat o urovnání patentových sporů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Americká technologická společnost Apple a její jihokorejský konkurent Samsung Electronics se dohodli, že projednají možnost urovnání patentových sporů. Schůzka představitelů obou podniků se uskuteční do 19. února, vyplývá to podle agentury AP ze soudních dokumentů.

Foto: Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Samsung a Apple vedou od dubna 2011 řadu sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými telefony a počítačovými tablety. Právní bitvu odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že "otrocky" kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.

Soud v USA loni v listopadu například nařídil Samsungu, aby Applu zaplatil 290 miliónů dolarů (téměř šest miliard Kč) za okopírování některých klíčových prvků telefonů iPhone a tabletů iPad. Verdikt se týká prvků používaných ve starších zařízeních Samsungu. Apple však tvrdí, že jeho technologie kopírují také novější přístroje Samsungu. Soud ohledně tohoto tvrzení by se měl konat v březnu.

Řada odborníků podle agentury AP předpokládá, že firmy své patentové spory ve finále vyřeší mimosoudní dohodou. Samsung se předloni stal největším světovým výrobcem chytrých telefonů. Z první příčky sesadil právě svého amerického rivala Apple.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám