Hlavní obsah

Největší počítačový veletrh na světě nabídne moderní televizory i 3D tiskárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

V americkém Las Vegas odstartoval o víkendu novinářskými dny největší světový veletrh spotřební a výpočetní elektroniky Consumer Electronics Show (CES). Brány výstaviště se široké veřejnosti otevřou v úterý. Na veletrhu bude k vidění přes 20 000 nových produktů, mimo jiné moderní televizory i 3D tiskárny.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Článek

Mezi jednu z nejvýznamnějších kategorií výstavy patří televizory. Přední světoví výrobci, což jsou zejména jihokorejské firmy Samsung a LG Electronics, například představí modely s obrazovkou s mimořádně vysokým rozlišením o úhlopříčce 267 centimetrů. Podle serveru BBC by ale také mohly předvést prototypy, které uživatelům umožní měnit dálkovým ovládáním zakřivení obrazovky.

Větší prostor než loni budou mít v letošním roce trojrozměrné tiskárny. Zatímco před rokem je v Las Vegas vystavovali pouze dva výrobci, letos bude mít tato technologie svůj vlastní sektor, ve kterém by mělo své produkty předvádět zhruba 30 firem.

Auta, která umí sama řídit

Veletrh CES k prezentaci svých novinek čím dál častěji využívá rovněž automobilový průmysl. Například společnosti BMW, Ford a Mercedes-Benz se v Las Vegas pochlubí plně automatizovanými automobily, jež nepotřebují řidiče.

Představeny budou také automobily vybavené chytrými operačními systémy. Například luxusní vůz od Audi vybavený androidem.

Automobilky General Motors a Honda by navíc mohly představit podrobnosti ohledně plánů na propojení telefonů iPhone a dalších zařízení využívajících operační systém iOS americké firmy Apple s palubními deskami automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám