Hlavní obsah

Prodej serverů v Česku klesl ve třetím čtvrtletí o pětinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej počítačových serverů v Česku ve 3. čtvrtletí meziročně klesl o pětinu na 6893 zařízení. Tržby z prodeje klesly podobným tempem na 28,6 miliónu USD, tedy asi 580 miliónů Kč. Oznámila to analytická firma Gartner.

Foto: archiv výrobce

Ilustrační foto

Článek

První značka HP zaznamenala pokles počtu prodaných kusů o 37 procent na 2554 serverů, druhý Dell naopak zvýšil prodej o čtyři procenta na 1608 zařízení. Firmě IBM klesl o více než třetinu na 363 serverů, čtvrtá Fujitsu prodala jen o šest serverů méně než IBM.

Celosvětově prodej serverů vzrostl o téměř dvě procenta, zatímco výnosy o dvě procenta klesly. Podle analytika Gartneru Jeffreye Hewitta serverový trh vykazoval relativně slabý výkon. "Byly pouze tři regiony, kde dodavatelé vykázali růst výnosů. Byla to Kanada s 6,5 procenta, Střední východ a Afrika s 12 procenty a USA s růstem 0,9 procenta," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodej tabletů v Česku se letos zdvojnásobí

Prodej počítačových tabletů v Česku se letos více než zdvojnásobí. Vzroste téměř o 130 procent na 384 000 kusů. Výnosy z prodeje tabletů se zvýší z loňských 40...

Výběr článků

Načítám