Hlavní obsah

Apple chystá systém bezdotykového ovládání. Koupil společnost PrimeSense

Přední světový výrobce elektroniky Apple koupil izraelského výrobce čipů umožňujících trojrozměrné zobrazení PrimeSense. S odvoláním na specializovaný server AllThingsD.com o tom v pondělí informovala agentura AFP. Technologie společnosti PrimeSense v minulosti použil mimo jiné americký softwarový obr Microsoft ve svém systému ovládání na základě hlasu a pohybu s názvem Kinect.

Foto: primesense.com

Internetové stránky společnosti PrimeSense

Článek

Apple podle serveru BBC transakci potvrdil, podrobnosti o ceně ale známy nejsou. Podle některých zpráv americký gigant za firmu zaplatil zhruba 360 miliónů dolarů (7,2 miliardy Kč).

"Apple čas od času kupuje menší technologické společnosti a o našich záměrech nebo plánech obvykle nehovoříme," sdělila mluvčí společnosti podle serveru BBC.

"Z perspektivy Applu to vypadá jako pokus výrazně zvýšit přitažlivost svých současných zařízení tím, že na nich nabídne tento prvek," poznamenal podle BBC Nitin Bhat z poradenské společnosti Frost & Sullivan o technologiích, které umožňují ovládat zařízení na základě gest.

Nová zařízení

Dohoda o převzetí se objevila v době, kdy společnosti stále víc experimentují se způsoby zachycení pohybu a gest, a pravděpodobně vyvolá spekulace o tom, jestli se Apple nechystá vyvíjet nové produkty jako třeba vlastní televizi, poznamenal také britský server.

Apple si v říjnu před dvěma lety nechal patentovat nové způsoby ovládacích zařízení, která nevyžadují tělesný kontakt. Společnost tehdy v přihlášce zmínila možnost přesouvat obsah z jednoho výrobku Applu do druhého, aniž by se lidé museli zařízení dotknout.

O tom, že se americký gigant zajímá o PrimeSense, už v červenci informoval web Calacist. Pro americkou společnost je to druhé převzetí izraelského podniku poté, co loni v lednu koupila výrobce paměťových čipů Anobit, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám