Hlavní obsah

Křišťálovou lupu získala aplikace Mapy.cz, oceněna byla také internetová televize Stream.cz

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz získala ve středu večer při slavnostním vyhlášení ankety Křišťálová lupa 2013 hned čtyři ocenění. Úspěch slavila se svou novou mobilní aplikací Mapy.cz, internetovou televizí Stream.cz a na ní vysílaném pořadu Peklo na talíři. Ten dostal Křišťálové lupy hned dvě - od odborné poroty a veřejnosti.

Foto: Jakub Šumanský, Seznam.cz

Produktový manažer Smobil.cz Lukáš Pulda (vlevo) převzal cenu za novou mobilní aplikaci Mapy.cz od moderátora slavnostního večera Tomáše Hanáka.

Článek

Vítězství aplikace Mapy.cz je namístě, v letošním roce totiž dostala zásadní vylepšení – lidé ji mohou používat i bez připojení k internetu. To je zapotřebí pouze v některých případech. Například při plánování trasy nebo zobrazování informací o bodech zájmu, které nebyly staženy společně s mapou.

Foto: Seznam.cz

Nová aplikace Mapy.cz

„Po stažení map už není třeba zbytečně plýtvat mobilní data pro zobrazení mapy, a navíc tak kdokoli může mít mapu vždy k dispozici. A to i v místech, kam se mobilní internet ještě nedostane,“ uvedl produktový manažer Smobil.cz Lukáš Pulda.

Foto: Seznam.cz

Nová aplikace Mapy.cz

„Kromě přidání off-line dat prošla samotná aplikace redesignem, který vedl k jejímu zjednodušení. Nově uživatelé nemusí nic nastavovat a na obrazovce naleznou jen minimum ovládacích prvků,“ podotkl Pulda. Nechybí ani oblíbený turistický obsah.

Bližší informace o nové aplikaci Mapy.cz a pokyny pro stažení jsou k dispozici na stránkách Seznamu (zde).

Nový Stream.cz

Křišťálovou lupu získala také internetová televize Stream.cz, která letos prodělala jednu z nejvýraznějších změn ve své historii. Kromě redesignu celého webu je pro uživatele k dispozici také řada šikovných vychytávek, jako jsou doplňkové informace k videím či nepřetržité přehrávání autorských pořadů.

Foto: Jakub Šumanský, Seznam.cz

Ocenění za Stream.cz převzali (zleva) šéfdramaturg internetové televize Stream.cz Martin Krušina, manažer programového oddělení společnosti Seznam.cz Lukáš Záhoř a Tomáš Pergler, manažer produktového týmu společnosti Seznam.cz.

„Nový Stream.cz se stává plnohodnotnou internetovou televizí nabízející vlastní obsah. Tomuto záměru odpovídá i jeho nový vzhled, který se soustředí hlavně na přehrávání videa ve velkém přehrávači a jednoduché hledání pořadů a jejich dílů,“ uvedl Martin Kunčický, produktový manažer serveru Stream.cz.

Foto: Seznam.cz

Nový Stream.cz

Praktickou novinkou je možnost nastavení upozornění na nový díl oblíbeného pořadu. Tuto funkci přitom mohou využívat lidé u PC i na svých mobilních zařízeních. Pro majitele chytrých telefonů a počítačových tabletů je připravena nová aplikace.

Foto: Seznam.cz

Nový Stream.cz

„Redesignovaný Stream.cz nabídne uživatelům kromě desktopové verze s responzivním designem i mobilní aplikaci. Ta je připravena pro platformu iOS a brzy i pro Android,“ konstatoval Kunčický.

Seznam.cz slavil úspěch také se svým pořadem Peklo na talíři, který je vysílán na internetové televizi Stream.cz. Moderátor Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu, v něm kritizuje nešvary v prodeji potravin i gastronomii.

Foto: Stream.cz

0,9 gramu šunky v šunkové pizze, posteskl si v Pekle na talíři, když odhalil, kolik šunky v ní doopravdy je.

„S nadsázkou lze říci, že se letošní ročník nesl ve znamení jídla. Kromě toho, že jsme divadlo při vyhlášení proměnili v letní francouzskou kavárnu, Peklo na talíři vyhrálo dvě kategorie. Potraviny na pranýři obhájily loňské prvenství a DámeJídlo.cz bodovalo jako E-commerce inspirace,“ komentoval výsledky Ján Simkanič, výkonný ředitel společnosti Internet Info, který moderoval slavnostní vyhlášení výsledků ankety v Divadle Archa společně s hercem Tomášem Hanákem.

Osobností roku se stal učitel, internetový publicista a moderátor Petr Koubský. Anticenu si odnesl monopol na data o jízdních řádech. Mezi další oceněné projekty a servery patří Apiary.io, On-line kampaň Karel na hrad, Datová žurnalistika na Ihned.cz, Idnes.cz, Heureka.cz a Opráski sčeskí historje. Zvláštní cenu serveru Lupa.cz si odnesl projekt Stratocaching.

Do Křišťálové lupy 2013 bylo nominováno 136 projektů. V anketě hlasovalo 64 355 lidí z řad široké veřejnosti. V odborné porotě, která rozhodovala o sedmi dalších kategoriích, pak zasedlo 104 osobností české on-line scény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám