Hlavní obsah

Nejpoužívanějším zařízením pro mobilní internet v Česku je iPad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejpoužívanějším mobilním zařízením pro připojení k internetu mezi internetovými uživateli z ČR je s podílem 24 procent iPad společnosti Apple. Meziročně ale ztratil čtyři procentní body na úkor zařízení od Samsungu. Zařízení iPad vede ve většině trhů střední a východní Evropy. Vyplývá to z průzkumu společnosti Gemius.

Foto: ČTK/AP

Apple iPad Mini

Článek

Za iPadem následuje iPhone s desetiprocentním podílem a třetí příčku obsadil Samsung Galaxy S III s téměř čtyřmi procenty. Přístroje od značky Samsung, zejména Galaxy S III či Galaxy Tab 2.0, zastávají na většině zkoumaných trhů vždy třetí místo po mobilních zařízeních od společnosti Apple.

Foto: Reuters

Zájem o nové iPhony byl enormní, v obchodech Applu se po nich jen zaprášilo.

Pozice iPadu je na většině trhů stabilní a růst nebo pokles se pohybují okolo jednoho či dvou procent. Výjimkou bylo jen Česko, kde byla ztráta výraznější.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Apple iPad nejvíce dominuje v Dánsku, kde na něj připadá 47procentní podíl, v Rusku má 35 procent a v Moldavsku 33 procent. V Chorvatsku nebo Moldavsku je nejoblíbenější iPhone se zhruba pětinovým podílem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám