Hlavní obsah

Internet v říjnu ovládly volby

Novinky, mif

Z hlediska volební účasti předčasné volby do Poslanecké sněmovny lidi příliš nelákaly. K volbám si našlo cestu pouze necelých 59,5 procenta oprávněných voličů. Na internetu se však toto téma stalo v říjnu jedním z největších skokanů. Vyplývá to ze statistik společnosti Seznam.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Občané České republiky zřejmě již zjistili, že nejaktuálnější informace o výsledcích voleb naleznou na internetu. Vyplývá to ze Seznamu skokanů českého internetu, kde se na prvním místě v kategorii Události, kauzy objevila skupina dotazů, jejichž společný jmenovatel jsou výsledky voleb – Volby 2013 výsledky, ČSÚ volby 2013, Výsledky voleb v obcích apod.,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu společnosti Seznam.cz.

„Říjen ale samozřejmě není pouze měsícem voleb. Objevily se ale také dotazy, které ukazují na to, že se po České republice konala v tomto měsíci spousta zajímavých kulturních a sportovních akcí. Mezi skokany se tak umístila například Velká pardubická, Signal festival nebo tenisový Turnaj mistryň. Lidé si navíc zjišťovali informace i o změně času,“ doplnil Sedláček.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v říjnu 2013 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skonani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - říjen 2013
Osobnosti
1.Zdeněk Rytíř
2.Karel Janeček
3.Regina Holásková
4.Dakota Johnson
Praktické dotazy
1.Sportka aktuální výsledky
2.Změna času 2013
3.Registr dlužníků
4.Proteinová dieta jídelníček
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Velká pardubická 2013
2.Kličko vs. Povětkin
3.Signál festival
4.Rally Příbram 2013
TV pořady, filmy, seriály
1.Probudím se včera
2.Česko vaří s Pohlreichem
3.Československo má talent 29.9.2013
4.Muži v naději

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám