Hlavní obsah

Nokia odhalila svůj první tablet, dokáže se proměnit v notebook

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Nokia odhalila na tiskové konferenci v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech novinky, které se objeví na trhu v nadcházejících měsících. K vidění byl první počítačový tablet tohoto výrobce i záplava nových chytrých telefonů.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 2520Video: Nokia

 
Článek

Novinek bylo k vidění požehnaně, ale největší zájem vzbudil poslední představený produkt - počítačový tablet Lumia 2520. Novinka má unibody design, který je typický i pro chytré telefony tohoto výrobce. Marko Ahtisaari, který měl na starosti design tabletu, přiznal, že na novince pracoval více než rok a půl.

Foto: Novinky

Šéf Nokie Stephen Elop a první tablet finského výrobce

Zástupci mobilního giganta pěli chválu také na 10,1palcový displej, který by měl být na rozdíl od většiny konkurentů dobře čitelný také na ostrém slunci. Proti poškození je dotykový panel chráněn odolným sklem Gorilla Glass. Srdcem novinky je procesor Snapdragon 800 s frekvencí 2,2 GHz.

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

U zařízení si Nokia dala záležet na fotoaparátu. Optiku Carl Zeiss doplňuje snímač s rozlišením 6,7 MPx. Nechybí ani technologie Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek. Pureview není žádná novinka, finský výrobce tuto technologii nabízí také u svého vrcholného fotomobilu Lumia 1020. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

K tabletu, který pohání operační systém Windows RT, půjde zakoupit i celá řada příslušenství. Nejzajímavější je jistě odpojitelná klávesnice, která dokáže zařízení proměnit v notebook. Tato periferie navíc prodlouží životnost tabletu až o dalších pět hodin.

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

Tablet nebude patřit mezi nejdražší, ale zároveň nebude ani nejlevnější. Lumia 2520 se bude prodávat za 499 USD (9500 Kč), přičemž odpojitelná klávesnice pak vyjde na 149 USD (2800 Kč). Na trhu by se měla novinka podle serveru Engadget objevit ještě před koncem roku.

Jednoduché mobily s dotykovým displejem

Šéf Nokie Stephen Elop odhalil na konferenci také jednoduché mobily Asha 502 a 503. Tyto přístroje se budou snažit zaujmout především méně náročné uživatele svou nízkou cenou, která by se měla pohybovat pod hranicí čtyř tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Asha 502 a 503Video: Nokia

Obě novinky mají nový design unibody, který vychází z chytrých telefonů Lumia. Na trhu by se měly objevit ještě před Vánocemi, a to i v Evropě.

Foto: archív výrobce

Asha 502

Foto: archív výrobce

Asha 503

Nokia sází na velké displeje

Odhalena byla také nová vlajková loď tohoto výrobce mezi chytrými telefony - Lumia 1520. „Je to nejlepší a nejčistší displej, jaký jsme kdy vyrobili. Má ostré a syté barvy. I přes svůj velký displej se přesto pořád perfektně drží v ruce,“ neskrýval Elop své nadšení z nového smartphonu, který je vybaven šestipalcovým displejem s Full HD rozlišením.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 1520Video: Nokia

Telefon má 20megapixelový fotoaparát, který je vybaven technologií Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek. Pureview není žádná novinka, finský výrobce ji nabízí také u svého vrcholného fotomobilu Lumia 1020. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lumia 1520

Foto: archív výrobce

Lumia 1520

Fotoaparát na zadní straně smartphonu může být samozřejmě využit také k natáčení videa. Podporováno je samozřejmě vysoké rozlišení a přístroj dokonce dokáže zaznamenávat i stereo zvuk.

Foto: Novinky

Nokia Lumia 1520

Foto: Novinky

Nokia Lumia 1520

Na velký šestipalcový displej sází také další chytrý telefon - Lumia 1320. Přístroj má k dispozici dvoujádrový procesor Snapdragon 400 (1,7 GHz) a 1 GB operační paměti. Je tedy pomalejší než model 1520, který disponuje čtyřjádrovým procesorem Snapdragon a 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Lumia 1320

Foto: Novinky

Šéf Nokie Stephen Elop na konferenci v Abú Dhabí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám