Hlavní obsah

Internet v srpnu ovládla astronomie

Novinky, mif

Hitem internetu byla v minulém měsíci témata týkající se astronomie. Kromě toho věnovali lidé v srpnu velkou pozornost také botanice a zoologii. Vyplývá to ze statistik největších internetových skokanů portálu Seznam.cz.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V srpnu bylo tento rok neobvykle teplé a jasné počasí, což uživatele internetu motivovalo k sledování noční oblohy. Vyplývá to ze Skokanů českého internetu, kde se v kategorii Praktické dotazy umístily na předních příčkách dotazy úplněk v srpnu a souhvězdí Orion, v kategorii Události, kauzy poté Perseidy 12. 8. 2013,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor Seznam.cz Vyhledávání.

„Krom astronomie ale lidé na dovolené v přírodě vyhledávali i dotazy botanického či zoologického charakteru. V kategorii Ostatní tak nalezneme dotazy jako užovka královská, hřib koloděj, kajmanka supí, chlorofyl či síh maréna,“ konstatoval Sedláček.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v srpnu 2013 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skonani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - srpen 2013
Osobnosti
1.Jiří Kopta
2.Josef Pizinger
3.Aneta Krejčíková
4.Eva Perkausová
Praktické dotazy
1.Úplněk v srpnu 2013
2.Hydrometeorologický ústav počasí radar
3.Šumava ubytování
4.Cermat státní maturita 2013 výsledky
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Deep Purple Slavkov
2.MS v atletice 2013 program
3.Vuelta
4.Litovelský otvírák 2013 program
TV pořady, filmy, seriály
1.Tenkrát na Západě
2.Cesty domů nové díly 2013
3.Kdo přežije hrdinové proti padouchům
4.Pelíšky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám