Hlavní obsah

Stránky The New York Times napadli hackeři

Webová stránka předního amerického listu The New York Times se stala v úterý odpoledne místního času terčem hackerského útoku. Došlo k tomu již podruhé za poslední dva týdny. I 14. srpna byla stránka amerického listu nepřístupná několik hodin.

Foto: nytimes.com

Webová stránka listu The New York Times

Článek

"Problém je pravděpodobně důsledkem škodlivého útoku zvenku," informovala na komunitní síti Twitter mluvčí společnosti The New York Times Company Eileen Murphyová. Vyplynulo to alespoň z prvního posouzení situace.

Jak uvedl Marc Frons z IT oddělení společnosti, útok měla na svědomí skupina známá jako "Syrská elektronická armáda nebo někdo, kdo se za ně snaží vydávat". Tato skupina přitom podporuje režim syrského prezidenta Bašára Asada a na internetu se přihlásila již k minulým hackerským útokům na americké deníky.

Internetová stránka deníku poprvé spadla kolem třetí hodiny odpoledne (21:00 SELČ). Když se ji podařilo nahodit, hackeři na ni zaútočili znovu. I množství lidí na sociálních sítích se domnívá, že útok je dílem syrských hackerů. IT odborník Matt Johansen na Twitteru uvedl, že když se snažil dostat na stránku The New York Times, byl přesměrován na syrskou doménu.

Syrská elektronická armáda (SEA) napadla v uplynulých týdnech i stránky dalších amerických médií, například listu The Washington Post, časopisu Time či server americké televizní stanice CNN. SEA útočí na média zejména v zemích, které podporují syrskou opozici bojující proti Asadovu režimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám