Hlavní obsah

Češi mají sedmý nejrychlejší internet na světě

Novinky, mif

Česká republika patří mezi deset států s nejvyšší průměrnou rychlostí internetového připojení. V pravidelném světovém reportu State of the Internet od analytické společnosti Akamai skončili Češi s 9,6Mbps připojením na sedmém místě. Upozornil na server Mashable.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nejrychlejší internet měla v prvním čtvrtletí letošního roku Jižní Korea. Tamní obyvatelé se mohli k celosvětové počítačové síti připojit v průměru rychlostí 14,2 Mbps. Druhá příčka patří s rychlostí 11,7 Mbps Japonsku a třetí Hongkongu díky rychlosti 10,9 Mbps.

Rychlejší internet než v Česku je ve Švýcarsku (10,1 Mbps), Nizozemsku (9,9 Mbps) a Lotyšsku (9,8 Mbps). Naopak pomalejší je ve Švédsku (8,9 Mbps), USA (8,6 Mbps) i Belgii (8,2 Mbps).

Zpráva State of the Internet hodnotí dostupnost vysokorychlostního internetu pro širokou veřejnost. Z naměřených údajů o rychlosti připojení v každém státě vytvoří průměr, podle kterého pak zhodnocuje možnosti připojení v dané zemi. Ve statistikách však není započítáno mobilní připojení, které by mohlo pořadí jednotlivých států změnit.

Deset států s nejrychlejším internetovým připojením
PořadíStátPrůměrná rychlost internetu
1.Jižní Korea14,2 Mbps
2.Japonsko11,7 Mbps
3.Hongkong (Čína)10,9 Mbps
4.Švýcarsko10,1 Mbps
5.Nizozemsko9,9 Mbps
6.Lotyšsko9,8 Mbps
7.Česká republika9,6 Mbps
8.Švédsko8,9 Mbps
9.USA8,6 Mbps
10.Belgie8,2 Mbps

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám