Hlavní obsah

Šéf Microsoftu Steve Ballmer do roka složí funkci

Novinky, mif
Aktualizováno

Šéf Microsoftu Steve Ballmer v pátek oznámil, že chce v průběhu následujících 12 měsíců složit funkci a odejít z vedení firmy. Učiní tak poté, co bude vybrán jeho nástupce.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer

Článek

„Nikdy není perfektní čas pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Nového generálního ředitele vybere zvláštní výbor vedoucích pracovníků, v jehož čele bude stát samotný zakladatel amerického počítačového giganta Bill Gates.

Z prvního obchodního manažera šéfem

Ballmer se narodil v Detroitu 24. března 1956. Už odmala u něj byly patrné vlohy pro matematiku, kterou nakonec vystudoval společně s ekonomií na Harvardské univerzitě v roce 1977 s vyznamenáním.

Do Microsoftu nastoupil 11. června 1980, jako první obchodní manažer, a stal se tak 30. řadovým zaměstnancem tehdy ještě malé firmy. Postupně se propracoval až na šéfa amerického počítačového gigantu, otěže od Gatese převzal v roce 2000. Spekulace o tom, že chce z vedení firmy odejít, se objevily už v roce 2009.

S manželkou Connie, kterou si vzal v roce 1990, má tři syny.

Společnost Microsoft je největší softwarovou firmou na světě, která má dominantní postavení na trhu s operačními systémy a kancelářskými aplikacemi. V roce 1975 ji pod původním názvem Micro-soft společně založili Paul Allen a Bill Gates, který byl v roce 2009 podle časopisu Forbes nejbohatším člověkem na planetě.

Nová éra Microsoftu

Microsoft v loňském roce nastartoval sérii změn, kterou má zřejmě Ballmer na mysli ve svém dopise zaměstnancům. Hlavním cílem je, aby produkty Microsoftu nenacházeli lidé jen v počítačích, ale i v mobilech, televizích a tabletech.

I kvůli tomu společnost změnila po čtvrtstoletí své logo, aby sjednotila všechny své produkty. „Od Windows 8 přes herní služby na Xboxu a Windows Phone 8 až po novou verzi kancelářského balíku Office – uvidíte společný vzhled napříč všemi těmito produkty,“ konstatoval již dříve šéf firemní strategie Microsoftu Jeff Hansen.

Microsoft představil nové logo

Microsoft se v posledních měsících snaží prosadit na trhu s novým operačním systémem Windows 8 a mobilní platformou Windows Phone. Sází také na svůj první počítačový tablet Surface, který se však zatím oficiálně stále nenabízí na tuzemském trhu. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Surface Pro

Související téma

Foto: Novinky

Microsoft.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám