Hlavní obsah

Mapy.cz nabízejí novou vychytávku

Novinky, mif

Neaktuální mapové podklady jsou největší slabinou většiny navigací a mapových serverů. Krušné chvilky, kdy jedete po nové silnici a GPS systém jen zmateně hlásí, abyste se otočili, zažila již řada lidí. Portál Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam, se na tuto problematiku snaží vyzrát novou funkcí - rychlými uživatelskými aktualizacemi.

Foto: Seznam.cz

Pro nahlášení chyby stačí kliknout na tlačítko ‚Našli jste chybu‘ v pravém dolním rohu stránky.

Článek

Pomoci aktualizovat Mapy.cz může kdokoliv. „Postup nahlášení chyby je velmi jednoduchý. Stačí kliknout na tlačítko ‚Našli jste chybu‘, chybu stručně popsat, odeslat a pak už jen vyčkat na její opravení,“ uvedl Petr Hofman, produktový manažer serveru Mapy.cz.

„Chce-li nám uživatel situaci zjednodušit a opravu urychlit, může nepřesnost navíc snadno zakreslit. Kurzor myši se automaticky změní v tužku, takže kliknutím a tažením myši po mapě lze polohu chyby označit,“ konstatoval Hofman.

Foto: Seznam.cz

Kurzor myši se automaticky změní v tužku, takže kliknutím a tažením myši po mapě lze polohu chyby označit.

Podle něj nahlášené chyby ověřuje kartografická redakce, která se také stará o samotné opravy. Z dat opravených redakcí se budou následně generovat nové mapy, celá akce by po zaběhnutí systému neměla trvat déle než dva pracovní dny.

Rychlé uživatelské aktualizace nejsou jediným vylepšením serveru Mapy.cz. Například minulý měsíc byla vydána aplikace Mapy.cz, kterou lidé mohou nově používat i bez přístupu k internetu. Novinka je k dispozici pro mobilní zařízení, která jsou postavena na platformách Apple iOS a Android. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Nová aplikace Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám