Hlavní obsah

Hitachi: Mobilní procesory i ve stolních počítačích!

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Procesory Intel Pentium M a Celeron M jsou primárně určeny pro přenosné počítače a notebooky, a proto se může na první pohled zdát poněkud překvapivé, že firma Hitachi představila novou řadu stolních počítačů, která je vybavena právě těmito procesory.

Článek

Důvodem, proč japonská firma Hitachi, zvolila mobilní čipy v klasických stolních sestavách, je především nižší spotřeba energie a menší rozměry, díky čemuž mohou být nové počítače daleko menší, a vzhledem k nižším nárokům na chlazení i tišší.

Nové počítače jsou určeny především pro kancelářské použití a tak jsou vybaveny pouze integrovanou grafickou kartou. Ve srovnání s Pentii 4 nenabízí takový výkon, ale zato uživatele potěší jejich nízká spotřeba energie, malé rozměry a tichost.

Novinku si zatím budou moci uživatelé koupit pouze na japonském trhu, ale jistě s podobným nápadem přijdou i evropští dodavatelé počítačů. Mobilní procesory jsou zvláště dobrou volbou pro tzv. barebone systémy, které se prodávají i v České republice.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel uvedl čtyři nové procesory pro notebooky

Společnost Intel uvedla na trh čtyři nové procesory určené pro přenosné počítače, které mají uživatelům přinést vyšší výkon a delší výdrž baterií v tenkých...

Výběr článků

Načítám