Hlavní obsah

Čeští prodejci nabízejí phablety Samsung Mega od 12 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky phablety společnosti Samsung ze zcela nové modelové řady Mega. V rámci předobjednávky je lze pořídit už za necelých 12 000 korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Samsung

Galaxy Mega 6.3

Článek

V prodeji jsou dva modely, které se od sebe liší velikostí displeje. Základní a zároveň levnější model s 5,8palcovým displejem se podle Zboží.cz prodává za 11 990 Kč. Za větší 6,3palcovou úhlopříčku pak zájemci zaplatí 13 990 Kč.

Foto: Samsung

Nové phablety Galaxy Mega

Obchodníci však zatím phablety Galaxy Mega nemají fyzicky skladem. Dostupnost je plánována až na přelom května a června.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Základem modelu Galaxy Mega 6.3 je dvoujádrový procesor s taktem 1,7 GHz a 1,5GB operační paměť. Menší model Galaxy Mega 5.8 bude nepatrně pomalejší. Kapacita operační paměti bude sice stejná, ale dvoujádrový procesor bude pracovat na frekvenci 1,4 GHz.

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung odhalil obří smartphony Mega

Společnost Samsung ve čtvrtek odhalila phablety řady Mega. Zakoupit bude možné větší model s 6,3palcovým displejem, který má téměř srovnatelnou velikost se...

Výběr článků

Načítám