Hlavní obsah

Microsoft vydělal šest miliard dolarů, jeho finanční ředitel odchází

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Americká softwarová společnost Microsoft vytvořila ve třetím čtvrtletí svého fiskálního roku zisk šest miliard dolarů (119 miliard Kč). Za stejné období loňského roku to bylo 5,1 miliardy. Tržby firmy dosáhly 20,49 miliardy USD oproti 17,41 miliardy před rokem.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface Pro

Článek

Technologický gigant o svých výsledcích informoval souběžně s oznámením, že jej opouští jeho finanční ředitel Peter Klein zřejmě v souvislosti s hlubokým propadem prodeje osobních počítačů a vlažného přijetí nového operačního systému Windows 8.

Zisk Microsoftu představuje 72 centů na akcii, před rokem činil 60 centů na akcii. Zisk podpořily pozdržené výnosy za software Windows a Office a také za videohry. Negativně naopak působily vysoké pokuty od evropských antimonopolních regulátorů za nedodržení slibů týkajících se rozšíření výběru internetových prohlížečů pro Windows.

Analytici očekávali, že společnost ohlásit zisk 68 centů na akcii s tržbami ve výši 20,5 miliardy USD.

"Tržby byly podle očekávání a u zisku dosáhly lepšího výsledku, ale podnik měl náklady pod kontrolou vždy. V té zprávě ale není nic, co by akciím pomohlo vymanit se z pásma, v němž se teď pohybují," reagoval podle agentury Reuters analytik Colin Gillis. Podle něj si vedlo dobře zábavní odvětví, a jestliže u operačního systému Windows nešlo o vyložený propadák, jeho výsledky jsou slabé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám