Hlavní obsah

Internetové komunikaci dominuje e-mail

Novinky, mif

Na internetu existuje celá řada způsobů, jak být ve spojení s rodinou, přáteli i známými. I přes popularitu sociálních sítí a internetové telefonie je ale stále nejpoužívanějším komunikačním nástrojem e-mail, který většina lidí používá každý den. Vyplývá to z průzkumu společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Nejvyužívanějším komunikačním kanálem na internetu je e-mail.

Článek

„Z výzkumu je patrné, že na denní bázi e-mail používá 78 % dotázaných. Vlastní ho ale až 99 % účastníků průzkumu. Celých 93 % respondentů uvedlo, že používá e-mail stejně nebo dokonce více než v předchozím roce,“ uvedl Michal Nosek, specialista výzkumu trhu společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Způsoby používání e-mailu

Podle něj volba komunikačních nástrojů závisí na věku. „Mladí lidé považují za synonymum běžné komunikace Facebook. E-mail chápou spíše jako povinný kanál pro řešení školních nebo pracovních potřeb a byrokratických záležitostí typu registrace do nejrůznějších služeb,“ konstatoval Nosek.

Foto: Seznam.cz

Facebook a Skype

„Komunikace přes e-mail je obecně chápaná jako formální, bezpečná, seriózní a spolehlivá. V tom se liší od Facebooku, který dotazovaní chápali jako poněkud riskantní nástroj. Zatímco Skype používá až 70 % respondentů a je vnímán jako nástroj, který je užitečný a šetří peníze, tak ICQ má nálepku zastaralého kanálu, který aktuálně používá jen 39 % dotázaných,“ dodal specialista výzkumu trhu společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

E-mail a ICQ

Společnost Seznam.cz spustila zkraje roku nástroj nazývaný Výzkumník. Jeho prostřednictvím se mohou lidé podílet na mapování webu i sdělovat nápady na to, co jim na internetu chybí. Zástupci české portálové jedničky touto cestou zároveň získají zpětnou vazbu na své služby. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Vnímání komunikace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám