Hlavní obsah

Do soutěže Najdi, co hledáš! se přihlásilo přes 20 000 žáků

Novinky, mif

První kolo osmého ročníku soutěže Najdi, co hledáš!, která je určena pro základní školy a víceletá gymnázia, odstartovalo v pondělí. Celkem 21 743 žáků v 1187 týmech v ní bude moci ukázat, jak efektivně dokážou pracovat s vyhledáváním na internetu.

Foto: najdi.seznam.cz

Maskoty soutěže jsou pan Zelený a pes Krasty

Článek

„Na přihlášené týmy základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií čekají celkem 4 soutěžní kola, kde budou muset projevit nejen své znalosti, ale i určitou dávku internetové gramotnosti,“ uvedla Pavla Maříková, vedoucí oddělení Events & Promotions společnosti Seznam.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Po pěvecké soutěži se půvabná rockerka odmlčela - teď ale zazářila v hudebním pořadu To byl náš hit a konečně natáčí své nové album.

Loni byl patronem soutěže známý zpěvák a tanečník Ben Cristovao, který předal počítačovou učebnu žákům ze Základní školy v Novém Městě na Moravě. Letos po něm štafetu převzala Gabriela Gunčíková, kterou lidé mohou znát jako objev roku ankety Český slavík 2011.

„Vítězná třída získá počítačovou učebnu v hodnotě 340 000 Kč, kterou zaplní svými počítači partner soutěže, společnost ACER. Kromě toho si vítězové, stejně jako minulý rok, užijí nezapomenutelnou školu v přírodě a podívají se do centrály společnosti Seznam.cz,“ konstatovala Maříková.

Foto: Seznam.cz

Nástěnku internetu

„Tím však spolupráce společnosti Seznam.cz a škol nekončí. Stejně jako každý rok dostanou všechny základní školy takzvanou Nástěnku internetu, kde se dozví o všem, co lze na stránkách Seznam.cz najít. Na nástěnce se podílel i známý malíř Štěpán Mareš,“ uzavřela Maříková.

Hra Najdi, co hledáš!, kterou budou stejně jako v loňském ročníku žáky provázet pan Zelený a maskot Seznamu pes Krasty, potrvá po dobu sedmi týdnů. Vítěz bude znám v neděli 5. května. Kompletní pravidla soutěže naleznete na stránkách najdi.seznam.cz.

Seznam předal počítačovou učebnu vítězné třídě Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám