Hlavní obsah

Oracle koupí výrobce síťových zařízení Acme MPacket

Společnost Oracle se dohodla na koupi firmy Acme Packet, výrobce síťových zařízení, která zrychlují přenos hlasu, videa a dat po sítích. Transakce má hodnotu kolem dvou miliard dolarů (38 miliard Kč), oznámili v úterý zástupci firmy.

Foto: Oracle

Oracle

Článek

Přední výrobce podnikového softwaru na světě si převzetím Acme Packet posiluje aktivity na poli telekomunikací. "Uživatelé jsou stále více propojeni a očekávají, že budou moci komunikovat přes své aplikace, zařízení a zvolené sítě kdykoli a kdekoli. Oracle Communications spolu s Acme Packet mohou pomoci dodavatelům služeb a podnikům v uspokojování těchto náročných požadavků," uvedl Oracle.

Oracle zaplatí za akcii Acme Packet 29,25 dolaru, což je 22 procent nad páteční tržní cenou akcií firmy na trhu Nasdaq. Akcie Acme Packet před zahájením oficiálního obchodování stouply až ke sjednané ceně, akcie Oraclu naopak oslabily o 1,7 procenta.

Šéf Oraclu Larry Ellison pomocí řady akvizic výrazně zvýšil tržby firmy. Loni na podzim naznačil, že chystá další velkou transakci. Společnost naposledy v prosinci koupila dodavatele "cloud" služeb ze vzdálených serverů Eloqua za 810 miliónů dolarů.

Acme Packet vytvořila za poslední čtvrtletí tržby asi 71 miliónů dolarů. Firmu loni zasáhly slabší výdaje na telekomunikační služby a její akcie za poslední rok klesly o 18 procent. Zařízení firmy používá více než 1900 společností po celém světě, uvedla agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám