Hlavní obsah

On-line hry: Největší herna v ČR otevírá

Novinky, Michal Sztemon

Dnešní den je svátkem všech hráčů počítačových her na profesionální úrovni. Právě dnes totiž otevírá největší herna v České republice, která čítá rovných 50 počítačů té nejvyšší kvality. Samozřejmě ani tento týden se kola progamingového sportu nezastavila a Vy se dozvíte, kdo si v tomto zápolení vedl nejlépe.

Článek

Zprávy z domova

  • Významný turnaj ve hře StarCraft: BroodWar, který se konal v severomoravském Rýmařově pod záštitou Českomoravského svazu progamingu, přilákal vypsanými cenami i stříbrného medailistu ze světového turnaje WCG - německého hráče s přezdívkou FisheYe. Zahraniční účastník nenechal nikoho na pochybách o svých kvalitách, turnaj s názvem SC:BW Spring 2004 vyhrál a odvezl si ceny v hodnotě 500 euro.
  • V sérii Mezihernových ČMSP turnajů přišla tentokrát řada na Vietcong. Z osmi zúčastněných klanů ve třech hernách PG Cyber Café byli nejlepší NecroRaisers, když ve finále porazili Screaming Eagles. Vítězové získali originální hry Vietcong: Fist Alpha, ostatní medailisté se museli spokojit s tričky Mistrovství ČR v PC hrách.
  • Registrace na českou kvalifikaci WCG byla vyhlášena. Pokud máte zájem reprezentovat ČR ve světě a hrajete jednu ze tří her, ve kterých se česká kvalifikace pořádá - Counter-Strike, WarCraft III, StarCraft: BroodWar - neváhejte a přihlašte se zde. Základní registrační poplatek činí 300 Kč.
  • Ve finále prvního LEVEL Counter-Strike Cupu zvítězil po tuhém boji Mega Hustej Klan nad týmem 2easy. Zajímavostí je, že v obou týmech si zahráli profesionálové z klanu NecroRaisers, vítězný klan získal tradiční ceny - 5x mobilní telefon Nokia 3310 a předplatné LEVELu.
  • Již druhá česká kvalifikace na turnaj Electronic Sports World Cup, ve které změřili své síly hráči strategie WarCraft III, je za námi. První místo obsadil BTeam.Hemaka, až za ním skončil jeho známější klanový kolega BTeam.BuchTa. Oba bez problémů postoupili na Národní finále ESWC, které se uskuteční v květnu.

Zprávy ze světa

  • Prvním soupeřem českého národního týmu ve hře StarCraft: BroodWar v novém ročníku ClanBase Nations Cupu bude výběr Lotyšska. Z každé osmičlenné skupiny postupují dále čtyři týmy, největšími favority naší skupiny jsou Spojené Státy a Německo.
  • I ve druhé novince hraje jednu z hlavních rolí Lotyšsko. Právě v lotyšském hlavním městě Rize se konal jeden z nejvýznamnějších východoevropských turnajů ve hře Counter-Strike s celkovou dotací 7000 euro. První místo obsadil finský klan Destination Skyline, na druhém místě skončil švédský tým Gamers.nu, bronz berou Rusové z klanu VirtusPro.
  • Fanoušky Counter-Striku v poslední době zaskočily informace od jednoho z vývojářů hry, Cliffa, že uvažují o změně cen některých zbraní. Významně tak měly podražit zbraně hojně využívané hráči (AK47, AWM, MP5) a naopak zbraně nepoužívané zlevnit. Snaha dostat "do hry" více zbraní je jistě chvályhodná, ale naštěstí se Valve rozhodli nejdříve prověřit dopad na hru a změny odložit.
  • První nedovolené programy zlepšující střelbu či viditelnost ve hře Unreal Tournament 2004 se objevily již dva týdny po vydání. Reakcí na tyto podvody je anticheat s názvem UTSecure, který by měl tomuto zvýhodňování zabránit.

Největší počítačová herna v ČR otevírá

S rostoucí profesionalizací hraní počítačových her se klade čím dál větší důraz na kvalitní vybavení hráčů, kteří pak mohou podávat co nejlepší výkony a bojovat o finanční výhry. Společnost ProGamers, pořadatel Mistrovství České republiky v počítačových hrách, otevírá právě dnes v pražském multikině Village Cinemas Anděl nejnovější hernu sítě PG Cyber Café, ve které je pro hráče připraveno 50 počítačů s procesory AMD 64 3000+. Právě zde se uskuteční v květnu Národní finále kvalifikace turnaje Electronic Sports World Cup ve hrách Counter-Strike, WarCraft III a Pro Evolution Soccer 3.

Že by skončila éra herních doupat s nelegálními hrami a progaming se přesouval do stále prestižnějších prostor? Zatím je to spíše výjimka, ale každopádně je dobře, když "nepařani" můžou nahlédnout do herní kuchyně. Snad se dočkáme i situace, kdy bude hraní počítačových her považováno za regulérní zábavu mezi všemi vrstvami obyvatel.

ČMSP klasifikace ve hře WarCraft III

Minulý týden jsme se podívali na žebříček nejlepších českých hráčů StarCrafta a i tentokrát zůstaneme u strategií. Hra WarCraft III je nejpopulárnější (a nejvíce dotovanou) hrou současnosti, ve které se téměř každý týden pořádá nějaký domácí turnaj. Kdo je nejlepší? Dočkali jsme se významných změn?

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.nEph.GiacomoMichael Hladík885+80
2.BTeam.Lord.ChickMartin Vítek332+15
3.nrRull3rJiří Kremser2500
4.KnightMerlinDalibor Hlava2220
5.Mr.SmithVítězslav Šmíd213+43
6.BTeam.BuchTaMatyáš Deml194+80
7.SGC.FridoMarián Fridrich1840
8.UnoRoman Vlček1250
9.BTeam.InertiaMichal Utíkal110+5
10.BTeam.HemakaPavel Bory73+55

V březnu se konaly tři velké turnaje - Mezihernový ČMSP turnaj, ESWC 2004 kvalifikace #1 a ESWC 2004 kvalifikace #2. Všechny tyto akce měly nemalý vliv na žebříček hráčů.

Mezihernový ČMSP turnaj vynesl nejvíce cenných bodů Giacomovi, ačkoliv ten je již příliš nepotřebuje. Rozdíl mezi 805-ti a nynějšími 885-ti není až tak markantní. BuchTa ocenil zisk za tento měsíc zcela určítě mnohem více - 50 bodů za 2. místo v Mezihernovém ČMSP turnaji a dalších 30 bodů získaných celkem v obou ESWC 2004 kvalifikacích mu zajistilo skok z 8. místa na současné 6. A jeho soci na vyšších místech tabulky nemají příliš velký náskok, takže lze očekávat další postup.

Jinak se příliš s žebříčkem nehýbalo, ve většině případů se posunovaly pozice pouze o 1 místo, konkrétně Mr.Smith (aka Kačer_Donald) si polepšil z 6. místa na 5., neaktivní Uno spadl o místečko na 8. příčku a SGC.Frido propadl o 2 pozice na místo 7. Nováčkem v žebříčku je BTeam.Hemaka, jemuž výhra ve druhé kvalifikaci ESWC zajistila účast v TOP10 na poslední příčce.

V dubnu se můžeme těšit na další turnaje, s klasifikací zahýbe i PlayOff 1/04 sezóny nVidia Warcraft 3 Ligy.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Smršť novinek

Ani během Vánoc se nezastavila kola elektronických sportu, a tak vám můžu opět přinést to nejdůležitější a nejzajímavější. Dnešní díl bude z větší části...

On-line hry: Rok 2003 - rok progamingu

Jak jsem slíbil minule, v dnešním článku se budu věnovat shrnutí nejdůležitějších událostí roku 2003 v českém i světovém progamingu. Nebudou chybět...

Výběr článků

Načítám