Hlavní obsah

Silver Lake jedná o převzetí společnosti Dell

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost soukromého kapitálu Silver Lake je v pokročilé fázi jednání o převzetí amerického výrobce počítačů Dell. Tvrdí to zdroje agentury Reuters, podle nichž si už Silver Lake domlouvá s bankami financování. Dell existuje od roku 1984, a pokud se spekulace potvrdí, bude to znamenat, že akcie firmy zmizí z burzy. Dell je třetím největším výrobcem počítačů na světě.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Notebook společnosti Dell

Článek

Spekulace, že se schyluje k manažerskému převzetí Dellu, se poprvé objevily v noci na středu. Zprávu přineslo několik agentur, firma ji však odmítla komentovat a označila ji za spekulaci. Akcie firmy ale zareagovaly mohutným růstem, který přesáhl 13 procent.

Silver Lake podle zdrojů vede jednání minimálně se čtyřmi globálními bankami, a to s Credit Suisse, Bank of America Merrill Lynch, Barclays a RBC. Kontaktovala je prý už před koncem roku. Zdroje hovoří pod podmínkou zachování anonymity, protože záměr nebyl zveřejněn a situace je pořád dost nejasná.

Dellu podle zdrojů radí banka JPMorgan Chase & Co. Hodnota podniku se pohybuje kolem 22 miliard dolarů (asi 423 miliard Kč), a pokud se jeho zakladatel Michael Dell skutečně rozhodne firmu stáhnout z trhu, bude to jeden z největších kontraktů tohoto druhu od globální krize. Manažerské převzetí znamená, že firmu chce převzít její současné vedení, což představuje hlavně rodinu kolem zakladatele Della.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám