Hlavní obsah

Guatemala deportovala programátora McAfeeho do USA

Guatemala
Aktualizováno

Guatemala deportovala amerického průkopníka antivirového softwaru Johna McAfeeho do Spojených států. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na svědka, který viděl letadlo s McAfeem odstartovat. V Miami na Floridě by prý mělo přistát ve středu večer tamního času.

Foto: ČTK/AP

McAfee po zatčení v Guatemale

Článek

"Podle přistěhovaleckého zákona bude John McAfee deportován do země původu," řekl ještě před McAfeeho odletem mluvčí imigrační služby.

O McAfeeho vydání usiluje Belize. Sedmašedesátiletý McAfee odtud uprchl, protože ho policie chtěla vyslechnout v souvislosti s vraždou souseda. Guatemalská policie ho pak minulý týden ve středu zadržela kvůli nelegálnímu vstupu do země.

Foto: Reuters

Gregory Faull

McAfee se před příchodem do Guatemaly v Belize tři týdny skrýval. Tamější policie ho chtěla vyslechnout coby "zainteresovanou osobu" v případu vraždy Američana Gregoryho Faulla. Po zadržení v Guatemale měl McAfee vážné zdravotní problémy.

Podrobnosti případu zůstávají zatím nejasné. McAfee je jako hlavní podezřelý veden především proto, že měl s Faullem dlouhodobé neshody. Ty vyvrcholily minulou středu, kdy měl průkopník počítačových antivirů Faullovi vyhrožovat s pistolí v ruce, a dokonce i jednou vystřelit. Jeho chování mělo být podle obyvatelů San Pedra velmi nevyrovnané a často se měl stýkat také s kriminálníky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám