Hlavní obsah

Hlavní čínský dodavatel Applu přiznal zaměstnávání nezletilých stážistů

– Peking

Smluvní výrobce elektroniky Foxconn, který je hlavním čínským dodavatelem pro firmu Apple, připustil, že zaměstnával nezletilé stážisty, kterým bylo teprve 14 let. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Továrna společnosti Foxconn. Ilustrační foto

Článek

V prohlášení Foxconn uvedl, že někteří studenti, kteří se účastnili letní pracovní stáže, byli mladší šestnácti let, což je minimální věková hranice pro zaměstnání vyžadovaná čínským zákonem. Firma upřesnila, že stážisté pracovali v její továrně ve východočínském městě Jen-tchaj.

Foxconn už v minulosti čelil sérii obvinění ze špatných pracovních podmínek svých zaměstnanců, která zesílila po řadě sebevražd pracovníků firmy. Foxconn je nejvíce známý coby výrobce iPhonů a iPadů pro Apple, ale vyrábí také pro další společnosti, jako je Microsoft či Hewlett-Packard.

"Přiznáváme plnou zodpovědnost za tato porušení a omluvili jsme se každému ze studentů za svou roli v této akci," uvedla firma v prohlášení a dodala: "Každý zaměstnanec Foxconnu, u nějž naše šetření zjistí, že je za toto porušení odpovědný, bude okamžitě propuštěn."

Společnost také prohlásila, že podnětem k vnitřnímu vyšetřování byla zpráva americké skupiny China Labor Watch, která najímání nezletilých zjistila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám