Hlavní obsah

Videozáznamy všech Cimrmanových her jsou na internetu zadarmo

Novinky, mif

Návštěvníci webu Jarmara.at, který oslavuje život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana, si mohou zdarma prohlédnout všechny jeho hry. V nové části nazvané Kinematograf je kromě tradičních repertoárů, jako je Blaník, Afrika či Hospoda na mýtince, k dispozici také záznam představení České nebe, které bylo minulý týden přenášeno také na domovské stránce Seznam.cz.

Foto: Novinky

Kinematograf na webu Jarmara.at

Článek

„Fanoušci a uživatelé Jarmary si budou moci vybrat, v jaké kvalitě chtějí jimi vybranou hru vidět. Nejvyšší kvalita záznamu je zpoplatněna 25, 45 a 75 korunami. Platbu bude možné uskutečnit prostřednictvím SMS,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský s tím, že většina zaplacené částky půjde na dobročinné účely.

„Celkem 50 procent vstupného z nejvyšší zaplacené částky (75 Kč) poputuje na dobročinné účely. Každý, kdo ji zaplatí, si bude moci vybrat, jaké charitativní organizaci přispívá. Na výběr je mezi Centrem Paraple, Nadačním fondem Slunce nebo obecně prospěšnou společností Muži a ženy,“ konstatoval Šumanský.

Foto: Novinky

Jarmara.at

Podle něj ale není nutné platit za přehrání ani korunu. „Diváci se také mohou rozhodnout nezaplatit za zhlédnutí hry vůbec nic. Kinematograf je možné sledovat i zcela zdarma. Neplatící diváci se však musí připravit na drobná vyrušení v cimrmanovském duchu,“ dodal PR specialista společnosti Seznam.cz.

Všechny hry jsou k vidění v části Kinematograf na webu Jarmara.at. Na něm si je také možné zkrátit čas v sekci Míčovna, která obsahuje on-line hry Ňadra dmoucí a Cimrmanův kvíz geniality. Díky němu si lidé mohou ověřit, zda je v nich špetka mistrova génia.

Foto: Novinky

On-line hra Ňadra dmoucí na webu Jarmara.at

Jak vznikla Jarmara

Název Jarmara vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. V té mohou návštěvníci otevírat jeden šuplík po druhém, a postupně tak nalézat artefakty spojené s Járou Cimrmanem, záznamy z her, fotografie i jiný audio-vizuální materiál nejen z Divadla Járy Cimrmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám