Hlavní obsah

Vodafone spustí nejvýkonnější datovou síť 3G ve 44 městech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mobilní operátor Vodafone spustí 5. října ve 44 městech České republiky mobilní internet o rychlosti až 42 Mbit/s. Internetové připojení zrychlí až o polovinu, oznámila ve středu mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová. Spuštění technologie HSPA+ DC je přípravou na výstavbu sítě LTE (Long Term Evolution).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Novou technologii spustil Vodafone v testovacím provozu již v lednu v Berouně a v červenci v Karlových Varech. Testování bylo úspěšné, proto se Vodafone rozhodl tuto technologii rozšířit na další místa. Rychlejší připojení budou tak moci využívat také zákazníci například v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Olomouci, Hradci Králové, Českých Budějovicích či Liberci.

"Díky instalaci technologie HSPA+ Dual Carrier 42 Mbps se výrazně zvýší kapacita sítě, a proto stoupne reálná rychlost datových přenosů všem zákazníkům v těchto obcích," uvedl ředitel rozvoje sítí Jiří Švarc.

Mobilní internet o rychlosti až 42 Mbit/s spustil v září v Brně i konkurenční T-Mobile. Již předtím pokrýval nejrychlejší mobilní technologií na trhu část Prahy, Liberec, České Budějovice, Mladou Boleslav, Zlín a Otrokovice. [celá zpráva]

Naopak Telefónica ČR o zavedení technologie do své sítě neuvažuje. Průměrná rychlost v její síti 3G se pohybuje okolo dvou Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám