Hlavní obsah

Foxconn po nepokojích obnovil výrobu v čínském závodě

– Tchaj-jüan

Tchajwanský smluvní výrobce elektroniky Foxconn Technology Group obnovil výrobu v jedné ze svých velkých továren v Číně. Ta byla zastavena na 24 hodin kvůli zaměstnaneckým nepokojům. Foxconn vyrábí mimo jiné pro Apple telefony iPhone.

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech v čínském Foxconnu byly zraněny desítky lidí

 
Článek

Nepokoje v jedné z továren, která zaměstnává 79 000 lidí, vypukly v neděli v noci. Foxconn uvedl, že důvod nepokojů vyšetřuje, přišly však v době vlny protestů zaměstnanců po celé zemi kvůli nespokojenosti se mzdami a pracovními podmínkami. Podle zpráv z médií a svědků byl důvodem problémů ve Foxconnu spor zaměstnanců s ostrahou.

Foxconn zaměstnává v Číně kolem miliónu lidí. Firma již v minulosti čelila obvinění ze špatných pracovních podmínek a zacházení se zaměstnanci v zemi. Společnost však uvedla, že v uplynulých měsících masivně investovala do zlepšení pracovních podmínek a zvýšila mzdy.

Mluvčí společnost Louis Woo uvedl, že jednodenní zastavení výroby nebude mít dopad na dodávky, protože firma má dostatek zásob. Foxconn nepotvrdil, zda závod vyrábí i pro Apple, podle jednoho ze zdrojů se zde montují i nové iPhony 5, napsaly agentury AP a Reuters.

Foxconn je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě. Firma působí rovněž v Česku. Výrobní závody má v Kutné Hoře a Pardubicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám