Hlavní obsah

IPhone 5 nebyl ještě představen a už má problémy

Novinky, mif

Společnost Apple by měla podle neoficiálních informací odhalit nový iPhone 5. Tiskovou konferenci k této příležitosti nebudou sledovat pouze fanoušci amerického počítačového giganta, ale také právníci společnosti Samsung. Na novinku totiž plánují podat žalobu kvůli porušení patentu.

Foto: Samsung

Šéf Samsungu Choi Gee-sung

Článek

Samsung hodlá Apple žalovat v případě, že jeho nový chytrý telefon bude podporovat LTE. Právě podpora těchto rychlých mobilních sítí by přitom měla být jednou z hlavních předností iPhonu 5, uvedl server Korea Times.

„Je to pravda, že Samsung se rozhodl přijmout okamžité právní kroky proti Applu,“ uvedl pro server důvěryhodný zdroj, který si však nepřál být zveřejněn. Pokud jihokorejský elektronický gigant žalobu skutečně podá, mohlo by to v krajním případě znamenat i zákaz prodeje iPhonu 5.

Patentová válka se mezi oběma společnostmi táhne už od loňského dubna. Apple tehdy ve Spojených státech obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to u iPhonů 3G, 3GS a 4 i 4S, ale i u všech tří generací počítačových tabletů iPad.

V právních bitvách je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč). [celá zpráva]

Foto: Apple

Apple iPad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám