Hlavní obsah

Ve Slovníku lidé nejčastěji hledají milostná a obchodní hesla

Novinky, mif

Letní prázdniny jsou časem dovolených. A tak není přílišným překvapením, že lidé na internetu hledali v minulých dvou měsících slovíčka spojená s cestováním. Překvapivě početné zastoupení měla také hesla týkající se obchodu a vztahů. Vyplývá to ze statistiky internetového Slovníku, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: mif, Novinky

Slovník od Seznamu

Článek

„Ačkoliv je léto spíše časem odpočinku, tak v anglickém a ruském jazyce naši uživatelé nejčastěji hledali slovíčka týkající se obchodu. V angličtině například smlouva, příloha, kolega a v ruštině činnost, provoz a založení,“ uvedl produktový manažer Seznamu Alexander Semerenko.

Ve francouzštině pro změnu lidé hledali zamilovaná hesla. „Když se řekne Francie, tak si každý představí Eiffelovu věž, Louvre, bagety a hlavně romantiku. A právě romantika a láska se projevila i na slovíčkách, která lidé o prázdninách nejčastěji na Slovníku hledali. Patřila mezi ně i slova milují, těšit se, láska nebo brzy,“ konstatoval Semerenko.

Foto: Seznam.cz

Infografika Slovníku s nejhledanějšími slovíčky

Podle statistik internetového Slovníku německy hovořící jedince zase zajímala hesla týkající se cestování. „Cestovatelů bylo letos poněkud více, protože mezi nejhledanější německá slova patřila termín, cena, ubytování, postel a dovolená,“ dodal produktový manažer Seznamu.

Těsně před prázdninami spustila společnost Seznam.cz vylepšenou verzi svého Slovníku. Ta kromě nové grafické podoby přináší například i rozšířenou databázi slov. Ve výpisech pak přibyla slovní spojení, která si uživatelé žádali. [celá zpráva]

  • Slovník od Seznamu naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám