Hlavní obsah

Divize mobilních telefonů Sony se otřese v základech, firma propustí tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský elektronický gigant Sony zruší tisíc pracovních míst v divizi pro výrobu mobilních telefonů Sony Mobile, která byla dříve společným podnikem se švédským dodavatelem telekomunikačních zařízení Ericsson. Oznámila to ve čtvrtek firma.

Foto: Sony

Chytré telefony od Sony

Článek

Opatření se dotkne zhruba 15 procent zaměstnanců divize, včetně 650 pracovníků ve švédské továrně. Sony získala plnou kontrolu nad problémovým společným podnikem začátkem roku. Za poloviční podíl zaplatila Ericssonu přes miliardu eur (zhruba 25 miliard Kč).

Společnost poté podnik přejmenovala ze Sony Ericsson na Sony Mobile a začala jej začleňovat do svých aktivit. Firma v říjnu přesune ústředí divize a některé další aktivity do Tokia, napsala agentura Reuters.

Společný podnik Sony Ericsson si po svém vzniku v roce 2001 vedl dobře díky hudebním telefonům Walkman a telefonům se zabudovaným fotoaparátem Cybershot. Na trhu s levnými mobily však zaostal za konkurenty Nokia a Samsung a nestačil včas zareagovat na vstup společnosti Apple na trh s chytrými telefony.

Reklama

Výběr článků

Načítám