Hlavní obsah

Největší server pro sdílení dat chystá velký comeback

Novinky, mif

Server Megaupload patřil mezi 15 nejnavštěvovanějších webů na světě. Americká justice jej však nechala na konci ledna zavřít kvůli tomu, že porušuje zákony o ochraně duševního vlastnictví. Zakladatel Megauploadu Kim Schmitz, řečený Kim Dotcom, nyní ale chystá velký návrat.

Foto: Megaupload

Server Megaupload.com patřil mezi 15 nejnavštěvovanějších webů na světě.

Článek

„SOPA je mrtvá. PIPA je mrtvá. ACTA je mrtvá. Megaupload se vrátí – větší, lepší a rychlejší. A bude chráněn před útoky,“ neskrýval své nadšení z odmítnutí zákonů o ochraně autorských práv Dotcom na sociální síti Twitter.

Zakladatel Megauploadu si s obnovením služby pro sdílení souborů na internetu velice věří, i když soudní tahanice okolo ní nejsou ani zdaleka u konce. Provozovatelé služby prý svým počínáním způsobili majitelům autorských práv škodu za půl miliardy dolarů. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Kim Dotcom

Dotcom chystá také spuštění nové služby Megabox, která by měla podle jeho vize zcela změnit hudební byznys. Autoři totiž budou moci posluchačům nabídnout hudbu přímo, bez hudebních vydavatelství. Jednoduše ji budou distribuovat prostřednictvím nové služby a sami si nechají 90 % zisku, zbytek by měl jít do kapes zakladatele Megauploadu.

Tento způsob distribuce by se měl podle něj pozitivně promítnout i do koncových cen pro zákazníky. Žádné konkrétní příklady a další informace o projektu ale zatím nejsou známy. Jisté tak ani není, kdy přesně by měla být služba spuštěna. [celá zpráva]

Foto: Kim Dotcom

Podobu služby Megabox zveřejnil Kim Dotcom na Instagramu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám